Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Mart 2015 - 13:58 Yorum: 0

Niğde "Bereket Ormanları" projesi

Sazlıca beldesinde 16 bin fidan dikildi

Niğde 'Bereket Ormanları' projesi

NİĞDE (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca Gönül Elçileri Projesi kapsamında Niğde'de 16 bin fidan toprakla buluştu.

Bereket Ormanları projesi kapsamında Sazlıca beldesi Bozyer mevki fidan dikim töreninde, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler 5 çeşitten oluşan toplam 16 bin çam fidanını dikti.

Fidan dikme töreninden önce folklor ekibi gösterisi izlendi. Folklor ekibe katılan protokol üyeleri de halay çekti. Şenlik havasında geçen fidan dikme töreninde Vali Necmeddin Kılıç ve eşi Necmiye Kılıç, gazetecilere açıklama yaptı.

Vali Kılıç, yaptığı açıklamada, vatan toprağının dünyanın en yaşanabilir en kaliteli topraklar haline getirmenin önceki nesillerin mirasına yakışır bir davranış olacağını söyledi.

Vatan toprağın en önemli miraslardan olduğunu vurgulayan Kılıç, "Bizden sonraki kuşaklara da bırakmak zorunda olduğumuz bir mirastır. Ülke topraklarındaki erozyonun engellenmesi topraklarımızın verimli hale gelmesi, oksijen kalitesinin artması için ağaçlandırma gereği açıktır. Bu noktada Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi Emine Erdoğan'ın önderliğinde başlayan bu yıl ki ağaçlandırma seferberliğinin başarıya ve hayırlara ulaşmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Necmiye Kılıç ise Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi Emine Erdoğan hanımefendinin Türkiye genelindeki başlatmış olduğu Bereket Ormanları projesini bugün hayata geçirmiş olduklarını belirterek, "Gönül elçilerinin yapmış olduğu programlar içerisinde en kapsamlı en güzeli oldu. Türkiye genelinde faydalı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Vali Kılıç ve eşi, fidan dikerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Garnizon Komutanı Albay Ufuk Nayır, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ile daire amirleri katıldı.

Öte yandan katılımcılara gözleme ikram edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber