Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 20 Ekim 2017 - 16:28 Yorum: 0

Niğde Tıp Fakültesi’nin ilk öğrencileri beyaz önlük giydi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan 62 öğrenci beyaz önlüklerini giydi.

Niğde Tıp Fakültesi’nin ilk öğrencileri beyaz önlük giydi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan 62 öğrenci beyaz önlüklerini giydi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde düzenlenen törene Törene Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, akademik personel, öğrenciler ve veliler katıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, bu yıl ilk defa eğitime başlayan tıp fakültesine 62 öğrencinin kayıt yaptırdığını ve tıp eğitimin verilmeye başlandığını söyledi.

Kar törende yaptığı konuşmada: " Tıp Fakültemizin mevcut akademik kadro genişliği Yüksek Öğrenim kurulu tarafından belirlenen koşulları fazlası ile sağlamış durumdadır. Şuanda tıp fakültemizin temel tıp bilimleri bölümünde 14, cerrahi ve dahili tıp bilimlerinde 21 olmak üzere toplam 35 öğretim üyemiz ile tıp eğitimi başlamıştır. Hastanelerimizde özellikli sağlık hizmetlerinin sunulması amacıyla şuanda 4 öğretim üyemiz Ankara ve İstanbul'da alanında Türkiye'nin en önemli sağlık kurumlarında uzmanlık sonrası bilgi ve tecrübelerini arttırmak için eğitim görmektedir. Eğitimler tamamlandığında hem Niğde'mizin hem de bölgemizin bu alanlarla ilgili eksikliğini gidermiş ve önemli bir boşluğu doldurmuş olacaklardır." dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin eğitim sektöründeki yerini her geçen zaman daha da sağlamlaştırdığını söyleyen Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç ise, : "Türkiye'de eğitim hayatı erken yaşta başlıyor. İlkokuldan Üniversiteye kadar bu mücadele devam ediyor. Bu gençlerimiz eğitim çağlarının başından bu yana çok büyük emekler harcadılar. Gençlerimizin buraya gelmesinde büyük katkı olan ailelerini de unutmamak gerekir. Arkalarından destek ve dualarını eksik etmeyen ailelerine de ben teşekkür ediyorum. Değerli konuklar Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi her zaman da ifade ettiğimiz gibi gururudur. Her geçen yıl tecrübesi ile alandaki eğitim sektörü ile yerini sağlamlaştırıyor yeni fakülteleri de bünyesine katarak hızla büyüyor. Bu anlamda da tıp fakültesini de bünyesine katarak büyük bir adım atmıştır. Tıp fakültesi bir üniversite için oldukça önemlidir. Bir şehirde üniversite açmanın kriterleri vardır. Aynı zamanda bir üniversitede tıp fakültesi açmanın da kriterleri vardır. Niğde bu anlamda bir tıp fakültesini hak edecek anlamda gelişmiştir, kalkınmıştır ve gelecek vaat etmektedir." diye konuştu.

Niğde Tıp Fakültesi’nin ilk öğrencileri beyaz önlük giydi

Niğde Tıp Fakültesi’nin ilk öğrencileri beyaz önlük giydi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber