Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 27 Ekim 2016 - 09:46 Yorum: 0

Niğde’de "Darbe ve Hukuk" paneli

NİĞDE (İHA) – CHP Niğde İl Başkanlığı tarafından "Darbe ve Hukuk" paneli düzenlendi.

Niğde’de 'Darbe ve Hukuk' paneli

NİĞDE (İHA) – CHP Niğde İl Başkanlığı tarafından "Darbe ve Hukuk" paneli düzenlendi.

Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğünün konferans salonunda düzenlenen programa CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı Kazım Davarcı, Gençlik Kolları Başkanı Ozan Sarıkaya, Belediye Başkanları, ilçe başkanları ve parti üyeleri katıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, yaptığı konuşmada, FETÖ'nün devleti tehdit ettiğini, devletin kurumlarını hedef aldığını yıllardır söylediklerini belirterek, "Hani diyorlar ya bizi aldattılar, kandırdılar bunlar sonu aynı olan karanlık bir Türkiye yaratmak isteyen, Kurtuluş savaşı öncesi İngiliz sempatizanı Amerikan mandası bağımsız Türk devletine ihanet eden o zihniyetin devamından başkası değildir" diye konuştu.

Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de, "15 Temmuz darbe girişiminde ben buradan 15 Temmuz darbesi desem bu salonun yarısı itiraz edecektir. Darbe değil tiyatrodur diyecektir. Veya da diğer bir kısmıdır da diyecektir ki hayır darbedir. Bence aslında hiç önemi yok. Bu darbe girişimi bize yapıldı onu biliyoruz. Kim yaptıysa yaptı ama bize yapıldı. Yapılan bu iş bize dönecek. Ben şöyle değerlendiriyorum. İki tane gerici, faşist birbirinden çok tehlikeli gücün iktidarı ve ranttı, paylaşma savaşıydı. Kazanan kim olursa olsun kaybedeni biz olacaktık. 15 Temmuz'da onlar kazansaydı bugünden farklı şeyler yaşamayacaktık bir kere bizler burada olamayacaktık. Muhtemelen cezaevlerinde olurduk, yargısız infaz olurdu. Toplu gözaltılar olurdu. Toplu işlerden çıkarmalar olurdu. Gazeteciler gözaltına alınır basın kapatılırdı. Muhalifler susturulurdu veya aynı şeyleri zaten bugün yaşamıyor muyuz? Ne farkı var bugün yaşadıklarımızın" dedi.

Konuşmaların sık sık alkışlarla kesildiği panel soru cevap şeklinde sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber