Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 25 Kasım 2014 - 21:53 Yorum: 0

Niğde'de "sigara" denetimi

Kentte iş yerlerinde kapalı alanlarda sigara içilip içilmediğini belirlemek üzere denetim yapıldı

Niğde'de 'sigara' denetimi

NİĞDE (AA) - Niğde'de iş yerlerinde kapalı alanda sigara içilip içilmediğini belirlemek için denetim yapıldı.

Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü, polis ve sağlık ekiplerinin katıldığı denetimde iş yeri sahipleri, sigara yasağıyla ilgili mevzuat konusunda bilgilendirildi. Kapalı alanda sigara ihlaline rastlanılmayan denetim sonunda açıklama yapan Niğde Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk, kanun çerçevesinde iş yerlerindeki kapalı alanlarında sigara içilip içilmediğini denetlediklerini söyledi.

Bu yıl içinde 19 bin 160 iş yeri denetlendiğini ve 57 iş yerine yaklaşık 70 bin lira ceza uygulandığını bildiren Öztürk, "Türkiye, Dünya Sağlık Örgütü'nün 'en power kriteri' denilen dumansız hava sahası kriterlerin tamamını yerine getiren tek ülke ve bununla ilgili 2 yıl üst üste ödül aldı. Şu anda denetimlerin sonuçları tablet aracılığıyla merkeze gönderiliyor, anlık olarak giriş yapılıyor ve denetim sonuçlarının sonradan değiştirebilme imkanı yok" dedi.

Tütün denetim ekiplerinin 3 grup halinde kentteki bütün iş yerlerinde kapalı alanlarında sigara içilmemesi için denetimler yaptığını anlatan Öztürk, gece yarısından sonra açık olan iş yerleri için de ayrı planlama yaparak denetimlerde bulunduklarını söyledi. Öztürk, "Şu ana kadar denetlenmeyen iş yerimiz yok. Sağlık Bakanlığının kriterlerine uyan ve gereken düzenlemeleri yapan esnaf arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

İl olarak denetim konusunda iyi olduklarını vurgulayan Öztürk, vatandaşların şikayetlerini 184 numaralı hattı arayarak bildirmelerini istedi. 

Bu arada, denetim ekibi, kontroller sırasında nargile şişesinin üzerinde "nargile sağlığa zararlıdır" uyarı yazısı bulunmaoığı için bir iş yeri sahibini uyardı. Ekipler, uyarının dikkate alınmaması halinde ikinci denetimde cezai işlem uygulanacağını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber