Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Eylül 2016 - 18:53 Yorum: 0

Nilüfer kurban bayramına hazır

Nilüfer Belediyesi, vatandaşların kurbanlarını sağlık koşullarına, çevre temizliğine ve dini hükümlere uygun bir şekilde kestirmelerine yardımcı...

Nilüfer kurban bayramına hazır

Nilüfer Belediyesi, vatandaşların kurbanlarını sağlık koşullarına, çevre temizliğine ve dini hükümlere uygun bir şekilde kestirmelerine yardımcı olmak amacıyla bu yıl da kurban satış ve kesim yerlerini belirleyerek en iyi şartları hazırladı.

Nilüfer Kaymakamlığı Başkanlığı'nda kurulan Nilüfer Kurban Hizmetleri Komisyonu kararı çerçevesinde Nilüfer Belediyesi de kurban satışı ve kesimi için hazırlıklarını tamamladı. Nilüfer'de büyükbaş ve küçükbaş kurban satışı ve kesimi önceki yıllarda olduğu gibi Alaaddinbey Hayvan Pazarı'nda yapılacak. Kurban satış yeri olarak gösterilen ve izin verilen yerlerin haricinde herhangi bir noktada satış yapılmasına izin verilmeyecek. İhsaniye ve Konak Pazaryeri'nde kurulacak kesim noktalarında da büyükbaş ve küçükbaş kurbanlar için kasaplı olarak kesim hizmeti verilecek. Daha önce kasaplı kesim hizmeti verilen Ataevler Pazaryeri'nde ise bu sene vatandaşlar kendi imkanlarıyla kesim yapabilecek.

Sokak aralarında denetimsiz ve kontrolsüz kurban satışına ve kesimine ise izin verilmeyecek. İsteyen vatandaşların kendi imkanları ile kesim yapmalarına olanak sağlamak amacıyla Kültür, Cumhuriyet (Gazi), Esentepe, Çamlıca, Altınşehir, Yüzüncü Yıl, Üçevler, Fethiye Pazaryerleri ile Hasanağa TOKİ (Kızılcıklı Mah.), Görükle şantiyesi, Göçmen Konutları Pazar yeri, Kayapa otoparkı ve Gölyazı balık mezadında da gerekli kurban kesim düzenekleri ve askılıkları hazırlanacak.

Alaaddinbey Hayvan Pazarı'nda bayramın ilk 3 günü, diğer kesim noktalarında da bayramın birinci günü kesim hizmeti verilecek. Vatandaşlar kurban kesim hizmetleriyle ilgili olarak, Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün 444 16 03 numaralı ve Alaaddinbey Hayvan Pazarı'nın 413 32 61 numaraları telefonlarına başvuru yapabilecek. Alaaddinbey Hayvan Pazarı'ndaki kesim işlemlerinde yığılmaları önlemek amacıyla vatandaşların önceden kesim sırası almaları gerekiyor. Tüm kesim yerlerinde kurban kesim bedeli olarak büyükbaş hayvanlar için 300 lira, küçükbaş hayvanlar için 50 lira ücret alınacak.

Vatandaşlar kendi konut hududu veya bu amaç için hazırlanmış özel yerlerinde kendi kurbanlarını kesebilecekler. Belirlenen kesim yerleri dışında ve açık alanlarda kesim yapanlar Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin denetimiyle engellenecek ve gerekli cezai işlemler uygulanacak.

Vatandaşların kurbanlarını en iyi şartlarda kesmeleri için gereken önlemleri aldıklarını söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Halkımızın kurban kesim yerleri belirlendi. Son derece modern ve düzenli pazarımız ve kesim noktalarımız bu yıl da en güzel şekilde hizmet verecek. Kurban kesiminde vatandaşlarımızın ihtiyaç duyacakları eldiven, maske, et saklama poşeti, kurban kesim kılavuzu gibi araç gereçlerin bulunduğu paketlerimiz dağıtılacak. Dileğimiz herkesin kazasız belasız şekilde kurbanlarını keserek mutlu bir bayram geçirmesidir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber