Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Eylül 2016 - 10:18 Yorum: 0

Nilüfer Kütüphaneleri ünlü edebiyatçıları ağırlayacak

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri yeni dönemde yine alanında çok iyi eserler ortaya çıkaran edebiyatçıları ağırlayacak.

Nilüfer Kütüphaneleri ünlü edebiyatçıları ağırlayacak

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri yeni dönemde yine alanında çok iyi eserler ortaya çıkaran edebiyatçıları ağırlayacak. Ahmet Ümit, Latife Tekin, Pınar Kür, Brigitte Labbé, Zülfi Livaneli gibi isimler düzenlenecek söyleşilerde okurlarla bir araya gelecek.

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, halkı edebiyatın usta isimleri ile buluşturmaya 2016-2017 döneminde de devam edecek. Hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik düzenlenecek 40'ı aşkın etkinlikte hem Türkiye'den hem de yurtdışından dünyaca ünlü yazar ve şairler okurlarıyla buluşacak, kitapları ve edebiyat dünyası üzerine söyleşiler gerçekleştirecek. Ekim ayı itibariyle başlayacak buluşmalardan ilki yılın yazarı Yaşar Kemal etkinlikleri kapsamında Nazlı Çevik'in yer alacağı masal dinletisi olacak. Kitap tutkunlarının yakından takip ettiği Edebi Kazılar söyleşilerinin ilk konuğu farklı üslubu ve yaklaşımıyla kuşağındaki edebiyatçıların önde gelen isimlerinden olan Latife Tekin olacak. Yazın hayatının dinamiklerini paylaşmak üzere Nilüfer'e gelecek olan Latife Tekin aynı zamanda Nilüfer'de Kadın Hayata Yakın projesi kapsamında da kentin kırsal mahallerinde yaşayan kadınlarla bir araya gelerek kitabı üzerine sohbet edecek. Kitabını okuyan kadınların yorumunu dinleyecek.

Edebi Kazılar Söyleşileri'ne Selim İleri, Ercan Kesal, Ahmet Ümit, Gündüz Vassaf, Pınar Kür, Adam Fawler ve Kemal Selçuk da katılarak kitapları üzerine okurlarıyla sohbet edecek.

Çocuklarla Kitap Söyleşileri

Çocuklara kitabı sevdiren etkinlik çocuklarla kitap söyleşileri de bu yıl birbirinden değerli yazarları ağırlayacak. Söyleşilerin ilk konuğu Türkiye'nin en çok okunan gülmece, genç ve çocuk kitapları yazarlarından biri olan Muzaffer İzgü olacak. Söyleşilere katılacak isimlerden biri de Çıtır Çıtır Felsefe'nin yazarı Brigitte Labbé. Ayrıca Mavisel Yener, Halime Yıldız, İpek Ongun, Süleyman Bulut ve Delal Arya da yıl boyu düzenlenecek söyleşilerde minik okurlarıyla buluşacak. Nilüfer Belediyesi'nin 2016 yılı için belirlediği Yılın Yazarı Yaşar Kemal etkinlikleri kapsamında da farklı çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda Türkan Şoray, Zülfü Livaneli, Işıl Özgentürk ve Atilla Dorsay'ın katılımıyla 18 Ekim'de söyleşi düzenlenecek.

Yaşar Kemal'ın konu edildiği çocuklara yönelik karikatür sergisi, Haydar Ergülen ve Mahmut Temizyürek'in katılacağı lise öğrencilerine yönelik söyleşi ile yine farklı isimlerin katılımıyla 2016 yılı sonuna kadar söyleşi ve sempozyumlar gerçekleştirilecek. Şiir tutkunlarını şiir dünyasında yolculuğa çıkaran Şairin Şiir Evreni de ünlü şairleri Nilüfer'de ağırlayacak. Bu kapsamda Haydar Ergülen, Nuri Demirci, Orhan Aklaya ve Lale Müldür de şiir severlerle bir araya gelecek. Ayrıca 2017 yılı mart ayında düzenlenecek Sesli Şiir Antolojisi de ünlü şairleri okurlarıyla buluşturacak.

Kırsaldaki kadınlara kitap okuma alışkanılğı kazandıran ve katılımcı sayısı her geçen gün artan Nilüfer'de Kadın Hayata Yakın Projesi de yeni dönemde yine ünlü yazarları ve kitaplarını kırsaldaki kadınlarla buluşturacak. Bu kapsamda Pınar Kür, Mine Soysal ve Latife Tekin kadın okurlarla renkli etkinliklere imza atacak. Kadınlar önce Nilüfer Belediyesi tarafından kendilerine armağan edilen kitapları okuyacak ardından da kitabın yazarı ile kahvaltıda buluşup hem kitap hem de hayat üzerine söyleşecek.

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri ayrıca yıl boyunca Akkılıç Ödülleri, Boyun kadar Kitap Oku, Yaşar Kemal Sempozyumu, Kütüphanede Edebiyat Günleri gibi etkinliklere de imza atacak.

Nilüfer Kütüphaneleri ünlü edebiyatçıları ağırlayacak

Nilüfer Kütüphaneleri ünlü edebiyatçıları ağırlayacak

Nilüfer Kütüphaneleri ünlü edebiyatçıları ağırlayacak

Nilüfer Kütüphaneleri ünlü edebiyatçıları ağırlayacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber