Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:53 İstanbul’da sabah saatlerinde sağanak yağış etkili oldu06:47 Cemevlerinin Aydınlatma Giderlerinin Ödenmesine Dair Yönetmelik Resmi Gazet...06:11 Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçme Kararı Resmi Gazete’de06:10 Kurtuluş Savaşı’nda hizmetleri tespit edilen gazilerin mirasçılarına “İstik...05:56 Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de03:39 Aksaray’da nefes kesen polis-hırsız kovalamacası kamerada02:31 Direksiyon hakimiyeti kaybeden otomobil sürücüsü aydınlatma direğine çarptı...02:12 Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı02:01 Bursa’da 500 polisle ’huzur’ uygulaması: 14 kişi yakalandı01:55 Kırıkkale’de ambulans ile ticari taksi çarpıştı: 4 yaralı01:54 Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti01:36 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde kamyonet ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı01:26 Dörtyol’da 3 yıl 1 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:25 İskenderun’da kasten yaralama suçundan 1 kişi tutuklandı01:24 Dörtyol’da 23 yıl 9 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:23 Hatay’da 150 bin TL’lik çeşitli eşya çalan 2 şüpheli yakalandı01:22 Hatay’da hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı01:21 İskenderun’da çeşitli suçlardan aranan 9 şahıs yakalandı01:16 Ankara’da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu01:10 Feyyaz Uçar: “Teknik direktör arayışımızı 1-2 hafta içerisinde başlatacağız...
Yerel 11 Eylül 2016 - 14:28 Yorum: 0

Nilüfer’de aslan payı asfalta gidiyor

Bütçeden en büyük pay olan 60 milyon lirayı Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne ayıran Nilüfer Belediyesi, yılın ilk yedi ayında yaklaşık 50 bin ton...

Nilüfer’de aslan payı asfalta gidiyor

Bütçeden en büyük pay olan 60 milyon lirayı Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne ayıran Nilüfer Belediyesi, yılın ilk yedi ayında yaklaşık 50 bin ton malzemeyle 36 kilometre asfalt kaplama yaptı.

Bursa'nın modern yüzü Nilüfer'de Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü asfaltlama ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 2017-2019 Stratejik Planı'nda ve 2016 bütçesinde yine en büyük payı Nilüfer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü aldı. Bütçeden 60 milyon TL alan Nilüfer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, yılın ilk yedi ayında 48 bin 152 ton asfalt ile yaklaşık 36 kilometrelik yolun asfalt kaplama çalışmasını tamamladı.

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, 2016 yılı sonuna kadar toplam 45 kilometre asfalt kaplama çalışması yapmayı hedefliyor. Nilüfer Belediyesi ekipleri, asfalt kaplama çalışmasının yanı sıra yol bakım ve yama onarım çalışmalarını da hız kesmeden sürdürüyor. Asfaltlama ekipleri ayrıca temmuz ayına kadar olan süreçte 14 bin 187 ton asfalt kullanarak yollarda yama, onarım çalışması gerçekleştirdi. Nilüfer Belediyesi'nin 2016 asfalt kaplama hedefi ise 45 kilometre.

"Vatandaş mağdur edilmemeli"

Nilüfer'de asfalt çalışmalarının tüm hızıyla devam edeceğini ifade eden Başkan Bozbey, altyapı kurumlarıyla yaşanan koordinasyon sorununa dikkat çekti. Bozbey, Nilüfer Belediyesi'nin asfalt çalışmalarının ardından altyapı kurumlarının yaptığı çalışmalardan kaynaklanan sorunların vatandaşı mağdur ettiğini belirtti. Nilüfer'de kazılarla ilgili Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) ile yaşanan sorunları defalarca gündeme getirdiklerini kaydeden Bozbey, "Altyapı kurumları kafasına göre planlama yapıyor ve bizim asfaltlarımıza zarar veriyor. Araç sahiplerinin araçlarındaki hasarlar, hatta meydana gelen kazalar nedeniyle mağduriyetler oluşuyor, asfaltın ömrü azalıyor. Nilüfer Belediyesi olarak, yıllardır sorumlu olmadığımız halde, vatandaşların sorunlarında tek adres olarak görmeleri ve bizi sorumlu tutmaları nedeniyle kurumumuz mağdur oluyor" dedi.

Altyapı çalışmaları sırasında mağduriyet oluşmaması için öneride bulunan Başkan Bozbey, "Altyapı kurumları kazdıkları yerlere çalışmalar devam ederken parke taş yaparak geçici olarak soruna çare bulabilir. Sonra işin tamamı bitince yeniden tekniğine uygun asfaltlama yapılabilir. AYKOME de caydırıcı ceza yöntemi getirmelidir. Aslında Nilüfer Belediyesi gibi her türlü teknik donanıma sahip kurumlar tüm altyapı hizmetlerini verme yetkisine sahip olabilmelidir" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber