Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 20 Temmuz 2016 - 17:04 Yorum: 0

Nişantaşı Üniversitesi Ankara Eket Tercih Fuarındaydı

20 Temmuz tarihlerinde Ankara CongresiumEket Tercih Fuarı yapıldı. Yaklaşık 45 katılımcının yer aldığı fuarda Nişantaşı Üniversitesi de öğrencilerle...

Nişantaşı Üniversitesi Ankara Eket Tercih Fuarındaydı

20 Temmuz tarihlerinde Ankara CongresiumEket Tercih Fuarı yapıldı. Yaklaşık 45 katılımcının yer aldığı fuarda Nişantaşı Üniversitesi de öğrencilerle buluştu.

Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Temsilcisi ve Üniversite Tercih Merkezi (UTM) Direktörü Burak Kılanç, LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilere, tercih yapılırken dikkat edilmesi gereken noktaları anlatan seminer verdi. Burak Kılanç, Üniversite Tercih Merkezi'nin bir Fayda Merkezi olarak verdiği hizmetlerden bahsederken, kullanımı hakkında rehber öğretmenlerle bilgilerini paylaştı.

Seminerde çok sayıda öğrenci, veli ve rehber öğretmen ile interaktif bilgi aktaran Kılanç, aynı zamanda danışmanlığını yürüttüğü YÖK Atlas hakkında da konuştu. Seminerde, yükseköğretime yerleşen öğrenciler hakkında sayısal bilgiler de paylaşan Kılanç, "YÖK Atlas, rehber öğretmenlerimiz için önemli bir kaynak. Mesleklerinde elde edebilecekleri altın değerindeki bilgilere buradan ulaşabilirler. Şu ana kadar tüm üniversitelerin sayısal bilgilerine ulaşılamıyordu, artık herkese açık bu bilgiler. Rehber öğretmenlerimiz bu siteden kesinlikle faydalanmalılar" diye konuştu.

Aynı şekilde öğrencilerin de YÖK Atlas'tan önemli bilgiler sağlayacağını belirten Kılanç, UTM hakkında şu bilgileri aktardı:

"Nişantaşı Üniversitesi AR-GE ve Fayda Merkezi olarak oluşturulan UTM'nin büyük ölçüde tercih robotu ve diğer önemli bilgiler açısından rehber öğretmenlerin önemli bir ihtiyacını karşılamaktadır. Doğru tercih yapmak için doğru kaynak bulmak çok önemli. Bilgilerimizi rehber öğretmenlerimizle paylaşmaktan memnunuz. Amacımız faydalı olmak ve öğrencilere doğru tercih yaptırmak" dedi.

Ankara'da tercih yoğunluğu

Ülke genelinde yaşanan sıkıntılı günlere rağmen üniversite adayı öğrencilerin tercih fuarına yoğun ilgi gösterdiklerini belirten Nişantaşı Üniversitesi Eğitim Uzmanı Hatice Karataş, ilgiden memnun kaldıklarını kaydetti. Hem öğrencilerin hem de velilerin önemsedikleri fuarda tüm üniversite standlarına yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen Karataş, "Geçtiğimiz yıl dershanelerin temel liselere dönüşmesiyle beraber öğrenciler ve velilerde rehberlik hizmeti kaygısı oluştu. Bu nedenle fuarlarda sunulan tercih danışmanlığı hizmetini önemseyen öğrenci ve velilerin Üniversite Tercih Merkezine büyük ilgisi oldu. İki günlük fuar süresince UTM'yi bin kişi ziyaret ederek tercih danışmanlığı hizmeti aldılar" açıklamasında bulundu.

Öğrencilerin puanlar ve bölümler hakkında çok bilinçli olmadıklarını anlatan Karataş doğru tercih konusunda şunları söyledi:

"Öncelikle öğrencilerimiz gerçekçi olmalılar, hayali bir puanla çok yüksek hedefler koymamalılar. Gerçekten okumaktan zevk alacakları, meslek sahibi olacakları mesleklere yönelmeliler. Velilerin de bu konuda öğrenciyi yanlış yönlendirmemesi ve baskı yapmaması gerekmektedir. En doğru tercih başarı sırası ve puanı doğru orantıda olan bölümleri seçerek tercih sıralaması yapılmasıdır. Bu yıl 24 tercih hakkı olduğundan ölü tercih yapmamaya çok dikkat edilmelidir."

Nişantaşı Üniversitesi Ankara Eket Tercih Fuarındaydı

Nişantaşı Üniversitesi Ankara Eket Tercih Fuarındaydı

Nişantaşı Üniversitesi Ankara Eket Tercih Fuarındaydı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber