Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 26 Nisan 2017 - 09:53 Yorum: 0

Nişantaşı Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanı Gürbüz: “Öğrenciler meslek seçimleri hakkında net bir bilgiye sahip değil”

Nişantaşı Üniversitesi, Educaturk Yükseköğretim Aydın Fuarı'na katıldı.

Nişantaşı Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanı Gürbüz: “Öğrenciler meslek seçimleri hakkında net bir bilgiye sahip değil”

Nişantaşı Üniversitesi, Educaturk Yükseköğretim Aydın Fuarı'na katıldı. Üniversitenin Kurumsal İletişim Daire Başkanı Dilek Sevtap Gürbüz, "Öğrenciler meslek seçimleri hakkında net bir bilgiye sahip değiller" dedi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda 24-25 Nisan 2017 tarihlerinde düzenlenen Educaturk Yükseköğretim Aydın Fuarı'nda üniversite stantlarına ilgi yoğun oldu. Yaklaşık 20 vakıf ve devlet üniversitesinin temsilcileri ile buluşan Aydınlı öğrenciler, kariyer planlaması ile ilgili birçok seminere katıldı. Fuarda yer alan Nişantaşı Üniversitesinin Kurumsal İletişim Daire Başkanı Dilek Sevtap Gürbüz, LYS'ye doğru ilerlerken öğrencilerin heyecanlı olduğunu gözlemlediklerini söyledi. Öğrencilere gelecek planlarıyla ilgili önemli ipuçları veren Gürbüz, şunları anlattı:

"Üniversiteye gitmek isteyen öğrenciler, hazırlıklarını son sürat yapıyor. Ancak, meslek seçimleri hakkında net bir bilgiye sahip değiller. Kariyer planları hakkında henüz bir bilgileri yok. Öncelikli olarak hangi meslekte başarılı olabileceklerine karar vermeliler ve kariyer planı geliştirmeliler. Önlisans olsun, lisans olsun hangi bölümü seçerlerse de, sadece bu bölümle yetinmeyip çift anadal, yandal, yüksek lisans ve İngilizce'yi mutlaka bu planın içerisine koymalılar."

"Sektörlere göre meslek ihtiyacı doğuyor"

Yükseköğrenime hazırlanan öğrencilere motivasyon seminerleri veren Dilek Sevtap Gürbüz, öğrencilerin yükseköğrenime hazırlanırken en çok motivasyona ihtiyaç duyduklarını anlattı. Nişantaşı Üniversitesi olarak en çok psikoloji, mimarlık, inşaat mühendisliği, anestezi, ilk ve acil yardım, gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerine öğrenci yoğunluğu yaşadıklarını söyleyen Gürbüz, "Her 10 yılda bir gözde meslekler değişiyor ve sektörlere göre meslek ihtiyacı doğuyor. Bu nedenle meslek seçerken mutlaka araştırmak gerekiyor. Bunun için en iyi yol, KPSS sonrası atama sayılarını ve Devlet İstatistik Kurumunun verilerini incelemek. Elbette meslekleri araştırırken gözlemcilik yapmak en verimlisi. Fırsatları varsa avukatlık için bir hukuk bürosuna, hemşirelik için bir hastaneye gidip gözlemlemekte fayda var" şeklinde konuştu.

Educaturk kitap bağışı projesini Aydın'da da sürdürdü

Öte yandan eğitim fuarlarını uzun yıllardır organize eden Boyut Fuarcılık (Educaturk), yaklaşık 12 yıldır başarılı bir şekilde sürdürdüğü "kitap bağışı" kampanyasına bu yıl Aydın'da devam etti. Boyut Fuarcılık Genel Müdürü Serkan Dündar, fuarı ziyarete gelen öğrenci ve öğretmenlere yanlarında birer kitap getirmeleri çağrısında bulunduklarını ve toplanan kitap ve romanları belirlenen kardeş okula ileteceklerini söyledi. Kahramanmaraş'tan Pazarcık Anadolu Lisesini kardeş okul olarak belirlediklerini açıklayan Dündar, "Her yıl belli illerdeki fuarlarımızda kitap toplar ve bir kardeş okul seçerek bu okulumuza kitapları göndeririz. Böylelikle hem illerdeki okullarımız daha çok kitapla buluşuyor hem de öğrenciler daha farklı kitaplar okuma fırsatını yakalıyorlar" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber