Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 24 Mart 2017 - 09:23 Yorum: 0

Nişantaşı Üniversitesi, NishLondon’dan sonra ve NishDublin ile ‘iyi İngilizce’ye devam ediyor

'Şimdi Londra'dayız" ve "Bekle Bizi Dublin" ile iyi İngilizce öğrenme yolunda öğrencilerine ve tercih eden lise öğrencilerine anavatanında yabancı dil...

Nişantaşı Üniversitesi, NishLondon’dan sonra ve NishDublin ile ‘iyi İngilizce’ye devam ediyor

'Şimdi Londra'dayız" ve "Bekle Bizi Dublin" ile iyi İngilizce öğrenme yolunda öğrencilerine ve tercih eden lise öğrencilerine anavatanında yabancı dil öğrenme imkanı sunan Nişantaşı Üniversitesi, katıldığı eğitim fuarlarında da yabancı dil öğrenme konusunda öğrencileri teşvik ediyor.

Londra'da ilk öğrencilerini ağırlamaya başlayan Nişantaşı Üniversitesi, öğrencilerini Mayıs ayında da Dublin'e götürecek. Nişantaşı Üniversitesi Landon Language Application Center (Londra Dil Uygulama Merkezi) "den sonra Nişantaşı Üniversitesi Dublin Language Application Center (Dublin Dil Uygulama Merkezi) ile eğitime aralıksız hizmet sunmaya devam ediyor.

Eket Fuarcılığın düzenlediği Kocaeli Üniversite Tercih Günleri fuarında öğrencilerle buluşan Nişantaşı Üniversitesi, Londra ve Dublin'de sunduğu ana vatanında yabacı dil öğrenme imkanlarını üniversite öğrenci adaylarıyla paylaştı. Nişantaşı Üniversitesi Fuarlar Koordinatörü Hatice Karataş, yabancı dile ilginin yoğun olduğunu söyledi. Ülkemizde özellikle İngilizce öğrenme konusunun çok yaygın olduğunu ancak sonucunda başarılı olunamadığını söyleyen Hatice Karataş, "Maalesef yıllarca kurslar, özel dersler alınır, ancak İngilizce istenilen seviyede öğrenilemez. Genel olarak benimsenen İngilizce konuşmaktan çok dil bilgisine dayalı, pratik konuşma dilinden uzak bir öğrenme yöntemi vardır. Bu durum, zamanla İngilizceyi öğrenmeye çok hevesli kişileri dile karşı soğutur ve uzaklaştırır" dedi.

"Dil öğrenmek merakla başlar"

İngilizce eğitimi veren okul ve kursların yabancı dil öğretme yöntemlerinin yetersiz olabileceği kadar, durumun çoğu zaman kişilerin de öğrenme isteklerinin olmamasından kaynaklandığını anlatan Karataş şöyle konuştu: "Yabancı dil öğrenmeyi kısa süreli bir hevesle öğrenmek veya iş başvurusunda "iyi" diyebilmek için yönelenlerin sayısı çok fazla. Oysa, öğrenmek istenilen dile merakla yaklaşıp, o dilin ülkesini, kültürünü, edebiyatını bilmek gerekir. Eğer öğrenmek isteyen kişi bunları merak etmiyorsa, zaten öğrenme hevesi uzun sürmeyeceğinden iyi sonuç alması mümkün olmaz."

"Dil ana vatanında öğrenilir"

Pratik anlamda İngilizce konuşmak isteyen herkesin o dili ana vatanında öğrenmesinin en hızlı ve etkili yöntem olduğunu savunan Karataş, Nişantaşı Üniversitesi olarak öğrencilerine bu anlamda Londra ve Dublin imkanlarıyla "iyi İngilizce" öğrenme fırsatı sunduklarını ifade etti. Eğitim fuarlarında ağırlıklı olarak öğrencilerin yurt dışında dil öğrenme imkanlarını sorduklarını belirten Hatice Karataş şunları söyledi: "Üniversite adayı öğrenciler, öncelikli yurt dışındaki İngilizce öğrenme imkanlarını sormaktalar. Okumak istedikleri bölümler hakkında sorularının ardından Erasmus imkanları da onları ilgilendiren diğer bir konu. Açıkça görülüyor ki, eğitim hayatlarının bir bölümünde yurt dışında bulunmak istemekteler. Yabancı dile ve o dilin ülkesine merak var. Merak iyi bir özellik, çünkü ancak merak olursa istek konusunda başarı kazanılır."

Nişantaşı Üniversitesi, NishLondon’dan sonra ve NishDublin ile ‘iyi İngilizce’ye devam ediyor

Nişantaşı Üniversitesi, NishLondon’dan sonra ve NishDublin ile ‘iyi İngilizce’ye devam ediyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber