Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 14:43 Yorum: 0

Nizip'te Antep fıstığının sorunları tartışıldı

GAZİANTEP (AA) - Nizip Ticaret Odası, Harran Üniversitesi ile Nizip Antepfıstığı ve Zeytin Üreticileri Birliği Derneği işbirliğinde bir araya gelen sektör paydaşları, Antep fıstığı...

Nizip'te Antep fıstığının sorunları tartışıldı

GAZİANTEP (AA) - Nizip Ticaret Odası, Harran Üniversitesi ile Nizip Antepfıstığı ve Zeytin Üreticileri Birliği Derneği işbirliğinde bir araya gelen sektör paydaşları, Antep fıstığı gündemiyle buluştu.

Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, odadaki toplantıda yaptığı konuşmada, İran'ın fıstık yetiştiriciliği ve satışı konusunda dünya çapında ilk sırada yer aldığını söyledi.

İran'daki üretim ve satışın nasıl gerçekleştiğine dair oda olarak geçtiğimiz aylarda İran'a iş gezisi düzenlediklerini hatırlatan Özyurt, şöyle konuştu:

"İlçemizin ve bölgemizin en önemli tarım ürünlerinden birisi olan Antep fıstığıdır. Türkiye'de işlenen Antep fıstığının yüzde 15'ini tek başına üretmekte ve ülkedeki tüm ilçeler arasında ilk sırada yer almaktadır. Nizip Ticaret Odası olarak 2008 yılından itibaren Antep fıstığının teşviki ve üretici bazında desteklenmesini, lisanslı depoculuk konularını gündeme getiriyoruz. Nizip Ticaret Odası olarak fıstık sektörünün gelişmesi adına yapmış olduğumuz çalışmalar geçmişte olduğu gibi gelecekte de devam edecektir."

Yapılan konuşmaların ardından Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İzzet Açar tarafından katılımcılara İran fıstık yetiştiriciliği ve üretimi ile Antep fıstığı hakkında sunum yapılarak bilgiler verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber