Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 10:48 Yorum: 0

NKÜ’de Dünya Hemşireler Haftası Kutlandı

Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından Dünya Hemşireler Haftası kutlandı.

NKÜ’de Dünya Hemşireler Haftası Kutlandı

Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından Dünya Hemşireler Haftası kutlandı.

Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe NKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şefik Kurultay ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Erdoğan Gültekin, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tülin Yıldız, akademisyenler ile hemşire adayları katıldı.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Tülin Yıldız, açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında hemşirenin sağlık alanındaki yeri ve önemine değinerek, bu mesleğin zorlukları üzerinde durdu. Bakım, şefkat ve iletişim kelimelerinin hemşireliğin tanımının yapan en uygun ifadeler olduğunu belirten Yıldız, hemşirelikte bir gülümsemenin, bir dokunuşun önemine değindi.

Başhekim Doç. Dr. Erdoğan Gültekin de, "Biz hekimler için hemşire bizim elimiz, ayağımız, en büyük yardımcımız, dert ortağımız. Sizlerin hastalarınızı ne kadar sevdiğinizi biliyoruz. Bu mesleği icra ettiğiniz için sizleri kutlar başarılarınızın devamını dilerim" dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay ise, "Hastanelerde hemşirenin ne kadar önemli bir fonksiyon gördüğünü, yaptıkları işin insan sağlığı açısından ne kadar büyük bir önem taşıdığını söylemek isterim. İnsanın sahip olduğu en büyük zenginlik sağlıktır. Hemşirelik mesleği, meşakkati çok ve özveri istemektedir. Sabırlı olun ve sık sık empati yapın" diyerek tüm hemşirelerin ve hemşire adaylarının gününü kutladı.

Doç. Dr. Bahadır Kumral, sunumunda "Sağlık Çalışanlarının Yasal Sorumlulukları" konusundan bahsederek, bir sağlık çalışanının cezai, hukuki, idari ve mesleki sorumlulukları üzerinde durdu. Doç. Dr. Kumral, sunumunda Yardımcı Sağlık Personeli için Malparaktis dava örneklerine yer vererek hemşire adaylarını bilgilendirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber