Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mart 2015 - 17:08 Yorum: 0

NKÜ'den kısa kısa

NKÜ'de İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla sergi ve panel düzenlendi

NKÜ'den kısa kısa

TEKİRDAĞ (AA) - Namık Kemal Üniversitesinde (NKÜ) İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla sergi ve panel düzenlendi.

NKÜ Genç Edebiyatçılar Topluluğu tarafından Ziraat Fakültesi Sergi Salonu’nda düzenlenen sergide, Mehmet Akif Ersoy'un bulunduğu fotoğraflar ve bazı şiirleri sergilendi. 

Serginin açılışına, NKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Şefik Kurultay, akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Serginin açılışından sonra Ziraat Fakültesi konferans salonunda "İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 94. Yıl Dönümü" konulu panel gerçekleştirildi.

Panelde, Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Çelik, Mehmet Akif Ersoy’un edebi kişiliğini konu alan bir konuşma yaptı. 

 

-  NKÜ'de Kazakistan tanıtıldı

 

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Uluslararası Öğrenci Topluluğu'nun organize ettiği "Ülkelerimizi Tanıyalım" projesi kapsamında Kazakistan tanıtıldı.

Rektörlük konferans salonunda düzenlenen programda, Kazak öğrenciler yöresel kıyafetleriyle konukları karşıladı ve davetlilere Kazakistan'ın yöresel yemeklerinden "kuyrdak" ve "bauyrsag" ikram edildi. 

Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı Erdi Şerif, etkinliğin açılışında NKÜ'deki yabancı uluslardan olan öğrencilerin ülkelerinin önemli günlerini kutlamaya devam edeceklerini kaydetti.

Programa NKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İhsan Soysal, Prof. Dr. Şefik Kurultay, akademik, personel ile öğrenciler katıldı.

 

- NKÜ'de, Türk Dünyası Müzikleri konseri

 

Namık Kemal Üniversitesi'nde (NKÜ) kültürel etkinlikler kapsamında, Türk ülkelerin yöresel müziklerinin seslendirildiği konser düzenlendi.

NKÜ Rektörlük konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında faaliyet gösteren, Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kazakistan'dan yöresel eserler seslendirdi. 

Konseri, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, akademik personeli ile Tekirdağlı sanatseverler izledi.

 

- NKÜ'de, Trakya Bitki Biyoçeşitliliği çalıştayı

 

Namık Kemal Üniversitesinde (NKÜ) "Trakya Bitki Biyoçeşitliliği" çalıştayı yapıldı.

Çalıştay, Trakya’nın bitki biyoçeşitliliği potansiyelini tartışmak ve sürdürülebilirliğini temin etmek amacıyla NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlendi.

NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Evren Cabi’nin yönettiği çalıştayda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcileri konuyla ilgili sunumlar gerçekleştirdi.

Çalıştaya, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan soysal, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber