Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 27 Haziran 2016 - 15:58 Yorum: 0

NKÜ’nün Akademik Performans Başarısı

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ), devlet üniversiteleri sıralamasında 95 üniversite içinde 16'ncı sırada, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri...

NKÜ’nün Akademik Performans Başarısı

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ), devlet üniversiteleri sıralamasında 95 üniversite içinde 16'ncı sırada, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri sıralamasında ise 50 üniversite içinde 6'ncı sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel, akademisyenlerin 2015 yılı performanslarına göre aldığı akademik teşvikler bazında, devlet üniversitelerinin sıralamalarına ilişkin rapor hazırladı. Raporda akademisyenlerin performansları, projeler, araştırmalar, akademik yayınlar, tasarımlar, sergiler, patentler, alınan atıflar, uluslararası tebliğler ve ödüller olmak üzere 9 faaliyet türünde puanlandı. Raporda NKÜ, devlet üniversiteleri sıralamasında 95 üniversite içinde 16'ncı sırada, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri sıralamasında ise 50 üniversite içinde 6'ncı sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Öte yandan Ziraat Fakültesi, tüm Ziraat /Tarım Fakülteleri sıralamasında 3'üncü sırada, Çorlu Mühendislik Fakültesi ise tüm mühendislik fakülteleri arasında 5'inci sırada yer alarak akademik başarılarına bir yenisini ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber