Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 30 Mayıs 2016 - 14:58 Yorum: 0

Nobelli Aziz Sancar’dan, Bilsem’li Öğrencilere Mesaj

Millî Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen "Zekâ Küpü" projesi kapsamında açılan ilk teknoloji sınıfının açılışında BİLSEM'li öğrencilere...

Nobelli Aziz Sancar’dan, Bilsem’li Öğrencilere Mesaj

Millî Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen "Zekâ Küpü" projesi kapsamında açılan ilk teknoloji sınıfının açılışında BİLSEM'li öğrencilere mesaj gönderen Nobel Ödüllü Aziz Sancar, "Bir Türk bilim adamı olarak, pozitif bilimlerde henüz ilk Nobel'i ben almış olabilirim. Ama inanın, hepimiz aşağı yukarı aynı zekâya sahibiz. Başarı, zekâ kadar çalışmakla elde edilir. Sebat lazım, inat etmek lazım ve çalışmak lazım" dedi.

Millî Eğitim Bakanlığının Turkcell işbirliğiyle hayata geçirilen "Zekâ Küpü" projesi kapsamında ilk teknoloji sınıfı Ordu'da M. Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi'nde açıldı.

GELECEĞİN AZİZ SANCAR'LARI BU LABORATUVARLARDA YETİŞECEK

Sanat merkezinin açılış töreninde konuşan Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili Millî Eğitim Bakanlığının özel yetenekli çocuklara büyük önem verdiğini ve Bakanlığın bu alanda yaşanan sıkıntıları kalıcı bir şekilde çözüp özel yetenekli çocukların hak ettikleri gelişmişliğe ulaşabilecekleri imkânları sunmak için çok çalıştığını belirtti.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör ise bu tür projelerin özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerinin gelişmesi açısından çok önemli olduğuna söyledi.

Ordu BİLSEM'e ismi verilen M. Hilmi Güler de konuşmasında, "Bugün de her biri birer yıldız olma potansiyeline sahip olan özel yetenekli çocuklarımıza, yurdumuzun dört bir yanında fırsatlar yaratmak için yola çıkıyoruz. Geleceğin ödüllü bilim adamları, Aziz Sancarlar'ı bu laboratuvarlarda yetişecek. Dünya ekonomisi teknolojinin yön verdiği 4. Sanayi Devrimi ile şekillenirken, bizim çocuklarımız ve gençlerimiz de bu sürecin üreten birer parçası olacak" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber