Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 31 Mayıs 2016 - 20:23 Yorum: 0

Nöbete Gitmedikleri Gerekçesiyle Sözleşmesi Feshedilen Hekimler İçin Açıklama

Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi ve Aile Hekimliği Derneği Tekirdağ Şubesi üyeleri, nöbetlerine gitmemeleri sebebiyle ceza puanları 200'ü aşan 4 aile hekimi...

Nöbete Gitmedikleri Gerekçesiyle Sözleşmesi Feshedilen Hekimler İçin Açıklama

Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi ve Aile Hekimliği Derneği Tekirdağ Şubesi üyeleri, nöbetlerine gitmemeleri sebebiyle ceza puanları 200'ü aşan 4 aile hekimi ve bir aile sağlığı çalışanının sözleşmelerinin feshedilmesinden dolayı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde bir araya gelen Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi ve Aile Hekimliği Derneği Tekirdağ Şubesi üyeleri, dört aile hekimi ve bir aile sağlığı çalışanın hafta sonu nöbetlerine gitmemelerinden dolayı, ceza puanlarının 200'ü geçmesi sebebiyle Türkiye'deki ilk uygulama örneği olarak sözleşmelerinin fesih edilmesini protesto etti. Grup adına açıklamayı yapan Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi Başkanı Hamza Öksüz, "Bugün burada ilimizde görev yapmakta olan dört aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı arkadaşımızın sözleşmelerinin feshedilmesini protesto etmek amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Tam 1,5 yıldır hafta sonları aile sağlığı merkezlerinde görev yapmakta olan sağlık çalışanlarımıza zoraki bir şekilde ne topluma, ne de asıl bakanlıkça uygulama sebebi olan acil servislerin yoğunluğunun azaltmak amacıyla başlatılan uygulamanın acil servislerin yoğunluğuna hiçbir katkısı olmayan nöbetlere katılmadığı gerekçesi ile beş arkadaşımızın nöbet ceza puanlarının yürütmeyi durdurma kararları olmasına rağmen sözleşmeleri fesih edilmiştir" dedi.

Öksüz, Özellikle son iki yıldır ülkemizde sağlık okur-yazarlığı konusunda çok ciddi ve başarılı çalışmalara imza atan genel merkezimizin de katkılarıyla birlikte 65. hükümetin sağlık politikaları kapsamında toplumun sağlık okur-yazarlık seviyesini artıracak politikaların uygulamaya alınması şahsım ve sendikam adına mutluluk vericidir. Bu ve benzeri politikaların uygulanmasında Sağlık Bakanlığımızın en büyük destekçisi Sağlık-Sen olacaktır. Tam 1,5 yıldır hafta sonu nöbetlerinde sağlık hizmeti alan hastaların Türkiye ortalaması 1.5, Tekirdağ ortalaması da 2-2,5 civarında iken, 2015 yılı ilimizdeki poliklinik hizmetlerinin neredeyse yarısını yüzde 45 aile hekimlerimiz gerçekleştirmiş olmasıyla birlikte ortada mahkemenin yürütme durdurma kararı olmasına rağmen beş arkadaşımızın sözleşmelerinin fesih edilmesi çok anlamsız, haksız ve bir o kadar da moral bozucu bir durumdur. Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri ve Valimiz ile konu görüşülmüş Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun talimatı ile uygulamayı gerçekleştirdiklerini ve iptalin de ancak kurumca yapılacağı tarafımıza iletilmiştir" diye konuştu.

Konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını ve bu konuyla ilgili Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ile konuyu görüştüklerini ve Sağlık Bakanı ile konuyu görüşeceklerini söyleyen Hamza Öksüz "Bakanlığımızdan öncelikle bu cezanın iptalini, acil servislerin yoğunluğuna hiçbir katkısı olmayan ne topluma ne de çalışanlara fayda sağlamayan, aksine sisteme ve bakanlığa olan inancı ortadan kaldıran çalışanlarımızı çok ciddi huzursuz ve de mutsuz eden bu nöbetlerin tamamı ile uygulamadan kaldırılacak olan kanun değişikliği yapılıncaya kadar gönüllülüğe esas nöbet ücretlerini artırarak devem ettirilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber