Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 09 Ocak 2017 - 15:48 Yorum: 0

Nohut fiyatı bir değil bin kere baktırıyor

Dar gelirlinin sofrasından eksik etmediği nohutun kilogram fiyatı geçen yıla göre 5 lira zamlandı.

Nohut fiyatı bir değil bin kere baktırıyor

Dar gelirlinin sofrasından eksik etmediği nohutun kilogram fiyatı geçen yıla göre 5 lira zamlandı. Geçen yıl kilogram fiyatı 9 liradan satılan nohut, bu yıl Edirne'de 14 liraya kadar yükseldi. Lokantalarda ise nohutun porsiyonu 4 ile 5 liradan sevenlerine sunuluyor.

Nohutun kilogram fiyatını görenler bir değil bin kere düşünüyor. Bakliyatçılar, nohutun fiyatının artmasını mevsimlik verim ve üreticinin nohut tarımından uzaklaşmasına bağlıyor.

Edirneli bakliyatçı Sadi Zengin, toptancıların fiyatları artırdığını belirterek, "Bu yıl nohut fiyatları artış gördü. Mahsulün ekiminin az olması ve iklim şartlarına bağlı olarak verim düştü. Geçen yıla bakarak fiyat 5 TL arttı. Fazla bir talep görmüyor bu fiyatlarla. Böyle soğuk havalarda talep görmesi gerekirken fiyatlar yüksek olduğu içi talep görmüyor" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber