Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 03 Haziran 2014 - 16:33 Yorum: 0

Norm fazlası öğretmen sorununa çözüm önerisi

Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Demir: "İlkokul birinci sınıftan itibaren haftalık ikişer saat olarak eklenecek görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi dersleri ile norm kadro sorununun çözümü konusunda atılmış bir adımın yanında öğrencilerimizin

Norm fazlası öğretmen sorununa çözüm önerisi

İZMİR (AA) - Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyüp Demir, "İlkokul birinci sınıftan itibaren haftalık ikişer saat olarak eklenecek görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi dersleri ile norm kadro sorununun çözümü konusunda atılmış bir adımın yanında öğrencilerimizin gelecek yıllar için çok daha sağlıklı, verimli ve kaliteli bir eğitim almaları da sağlanmış olacaktır" dedi.

Demir, sendika binasında düzenlendiği basın toplantısında, 4+4+4 eğitim sistemi ile ortaya çıkan ve bazı branşlarda yaşanan öğretmen fazlalığı nedeniyle öğretmenlerin gelecek kaygısı yaşadıklarına işaret etti.

Diğer yandan ilkokula başlama yaşının aşağı çekildiğini anımsatan Demir, "60-66 aylık çocukların okulda başarısızlık oranının yüzde 85 olduğu belirtiliyor. 4 yıllık ilkokul sürecinin son yılında alınan din kültürü ahlak bilgisi ve yabancı dil derslerinin yanında ilkokulun bütün sınıflarında özellikle okula başlama yaşının öne çekilmesi de düşünülerek görsel sanatlar (resim), müzik ve beden eğitimi derslerinin ilkokul müfredatı içine alınması gerekliliğini eğitim camiasının tartışması gerekmektedir. İlkokula başlama yaşı dolayısıyla kas koordinasyon gelişimine ve öğrencilerimizin küçük yaşlarda sosyalleşmesine katkısı olacak bu derslerin bu düzeyde yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

İzmir'de sınıf öğretmenliği alanında norm ihtiyacı 8 bin 790 iken mevcut normun 9 bin 340 olduğunu söyleyen Demir, görsel sanatlar alanında ihtiyacın 683 mevcut normun 765, müzik alanında ihtiyacın 710 mevcut normun 780, beden eğitimi alanında ihtiyacın 1547 mevcut normun ise 1497 olduğunu kaydetti.

Demir, "İlkokul birinci sınıftan itibaren haftalık ikişer saat olarak eklenecek görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi dersleri ile norm kadro sorununun çözümü konusunda atılmış bir adımın yanında öğrencilerimizin gelecek yıllar için çok daha sağlıklı, verimli ve kaliteli bir eğitim almaları da sağlanmış olacaktır" dedi.

Teknoloji ve tasarım dersinin de 2014-2015 eğitim-öğretim yılı itibariyle 6 ve 7. sınıflardan kaldırılarak sadece 8. sınıflarda okutulmasının planlandığını anlatan Demir, bu uygulamanın da norm sorununu artıracağına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki yıl ders sayısının azalmasıyla bu alandaki öğretmen fazlalığı ilimiz düzeyinde yaklaşık 400 civarında olacaktır. Beceri dersi olması bakımından ilkokul düzeyinde 3 ve 4'üncü sınıflarda ikişer saat okutulacak teknoloji ve tasarım dersi hem öğretmen norm kadro sorununun çözümünde hem de öğrencilerimizin el becerisinin gelişmesi açısından yararlı olacaktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber