Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Nisan 2022 - 17:23 Yorum: 0

Notre Dame’in önünde “Kutsal Cuma” töreni

Fransa'nın başkenti Paris'teki Notre Dame Katedrali'nin önünde bir araya gelen yüzlerce Katolik, "Kutsal Cuma" törenine katılarak dualar etti.

Notre Dame’in önünde “Kutsal Cuma” töreni

Fransa'nın başkenti Paris'teki Notre Dame Katedrali'nin önünde bir araya gelen yüzlerce Katolik, "Kutsal Cuma" törenine katılarak dualar etti.

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Notre Dame Katedrali, 3 yıl önce yangından hasar görmesinin ardından bugün "Kutsal Cuma" törenine ev sahipliği yaptı. Katedralin önünde toplanan yüzlerce Katolik, "Kutsal Cuma" töreninde dualar edip, şarkılar söyledi. Törene katılan Notre Dame Katedrali'nin Rektörü Patrick Chauvet yaptığı konuşmada, "Fırtınanın kalbinde bize barışı geri getirmek için burada, bizim yanımızda olduğunuza inanıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçim kampanyasına ara vererek bugün restorasyon alanını ziyaret etmesi bekleniyor.

Notre Dame Katedrali, 2019'da çıkan yangının ardından kapatılmıştı. Cumhurbaşkanı Macron, restorasyon çalışmalarının devam ettiği katedrali Paris'in Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacağı 2024 yılına kadar ibadete yeniden açma sözü vermişti.

Kutsal Cuma, Hristiyanların Paskalya Bayramı öncesine denk gelen ilk Cuma gününde Hz. İsa'nın çarmıha gerilişini ve Golgota tepesindeki ölümünün anıldığı gün olarak biliniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber