Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23:21 BM Soruşturma Komisyonu, İsrail’i 7 Ekim olaylarına ilişkin soruşturmayı en...23:20 İzmir’de dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti23:19 Beytüşşebap’ta Altındağları “Geçici özel güvenlik bölgesi” ilan edildi23:12 THY EuroLeague: A. Efes: 64 - Virtus Bologna: 6723:11 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestosuna polis...23:00 FETÖ üyesi eski emniyet müdürü Fethiye’de yakalandı22:57 Dev gemi iskeleye böyle çarptı22:57 İngiltere Başbakanı Sunak’tan Netanyahu’ya itidal çağrısı22:56 Sırbistan’da yakalanan kardeş katili, getirildiği İzmir’de tutuklandı22:55 Yol kapatma tartışmasında başkana saldırmaya kalktılar22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir mik...22:13 İspanya Başbakanı Sanchez: "İspanya Filistin’in BM’ye tam üye olması için ç...22:13 Başkan Özçelik, borç bakiyesi ve gelir gider dengesi afişini belediye binas...22:11 Manisa’da trafik kazası: 1 yaralı22:10 Borrell: “(İran’ın İsrail’e saldırısı) Uçurumun eşiğinden uzaklaşmak zorund...22:09 BM, Filistinliler için 2,8 milyar dolarlık bağış çağrısı yapacak22:08 Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Mustafa Çakır getirildi22:08 Kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti22:07 Büyükçekmece’de otomobil göle uçtu, sürücü hayatını kaybetti22:07 Anne kedi yardım istedi, kuyuya düşen yavrusu böyle kurtarıldı
Türkiye 16 Mayıs 2019 - 11:13 Yorum: 0

Novovoronej NGS 2’nin yenilikçi 2 No’lu güç ünitesi şebeke ile senkronize edildi ve 240 MW kapasiteye ulaştı

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu ROSATOM tarafından inşası devam eden Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu NGS'nin Rusya'daki referans santrali Novovoronej...

Novovoronej NGS 2’nin yenilikçi 2 No’lu güç ünitesi şebeke ile senkronize edildi ve 240 MW kapasiteye ulaştı

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu ROSATOM tarafından inşası devam eden Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu NGS'nin Rusya'daki referans santrali Novovoronej NGS 2'nin 2 numaralı güç ünitesinin enerji başlangıcı, 1 Mayıs 2019'da gerçekleşti. Yenilikçi VVER-1200 "3+" nesil reaktörlü güç ünitesi, şebeke ile senkronize edilerek 240 MW kapasiteye ulaştı.

Novovoronej NGS 2'nin 2 numaralı güç ünitesi, daha önce türbin çalıştırılarak açık devrede çalışması test edilmişti. Çeşitli ekipmanları test eden uzmanlar, ayrıca farklı kapasite seviyelerinde geniş test ve kontroller de gerçekleştirdi. Bir diğer ifadeyle, güç ünitesinin daha sonraki çalışmaları sırasında güvenilirliğini ve emniyetini doğrulamak için gerekli tüm faaliyetler gerçekleştirildi.

Novovoronej NGS-2'nin 2 numaralı güç ünitesi, Rusya'da inşa edilen bu tip güç ünitelerinin üçüncüsü olarak dikkat çekiyor. Buna benzer güç ünitelerinin ilki olan Novovoronej NGS-2'nin 1 No'lu güç ünitesi 2016'da devreye girdi. Bugün itibarıyla bu ünite, işletmeye alınma tarihinden itibaren 18,3 milyar kWh elektrik üretti. İkincisi ise 2017'de Leningrad NGS-2'de devreye alınmıştı.

Rosatom'un Operasyon Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı ve ASE A.Ş. Genel Müdürü Alexander Lokshin, "Novovoronej NGS-2'nin ikinci güç ünitesi ilk defa ülkemizin elektrik şebekesine dahil edildi ve ürettiği ilk kilovat saatlik elektriği iletti. Bu binlerce profesyonel ekibin ve yüzlerce organizasyonun uzun süreli ve verimli çalışmaları sayesinde mümkün olan önemli bir olaydır. Üniteyi ticari işletmeye almadan önce hala önemli miktarda çalışmaların yapılması gerekiyor, ancak bugün bile genel olarak "3+" nesil nükleer güç santrali olan Novovoronej NGS-2 projesinin başarısından söz edebiliriz" dedi.

Rosenergoatom Genel Müdürü, Yapım Başkan Yardımcısı Andrei Petrov ise "Novovoronej NGS-2'nin ikinci güç ünitesinin devreye alınması planlanandan 12 gün önce gerçekleşti. Güç ünitesi şebekeye bağlandıktan sonra yüzde 100'lük nominal kapasitesine aşamalı bir artırımı öngören, deneysel pilot üretim programı başlatılacaktır. Aralık 2019'da Novovoronej NGS-2'nin 2 numaralı güç ünitesini işletmeye almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Novovoronej NGS 2’nin yenilikçi 2 No’lu güç ünitesi şebeke ile senkronize edildi ve 240 MW kapasiteye ulaştı

Novovoronej NGS 2’nin yenilikçi 2 No’lu güç ünitesi şebeke ile senkronize edildi ve 240 MW kapasiteye ulaştı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber