Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Eylül 2014 - 12:05 Yorum: 0

Nüfus artışına katkıya umre ödülü

Türkiye'nin en az nüfusuna sahip ili Bayburt'un bütçeden daha fazla pay almasını isteyen belediye, kente il dışından en fazla ikamet kaydı aldıran 10 muhtarı umreye götürecek.

Nüfus artışına katkıya umre ödülü

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyeler ve hususi idarelerin bütçeden payını nüfusa kıyasla aldıklarını belirterek, il şekilde 75 bin nüfusa kıyasla hisse alıp, 140 bin insana hizmet verdiklerini söyledi.

Yaz aylarında Bayburt'un nüfusunun arttığını anlatan Memiş, 'İlimiz 75 bin nüfusa sahip lakin bu nüfus yazın 140 bin oluyor. Buna karşılık biz 75 bin insana kıyasla hisse alıyoruz. Dolayısıyla ister istemez hizmet aksıyor. Yani bütçeden aldığınız hisse az ama hizmet edeceğiniz şahıs sayısı çok' dedi.

Memiş, Bayburt'un nüfusunu artırmak için iş başlattıklarını anlatım ederek, 'Amacımız ilimizin bütçeden hakkı bulunan payı almasını sağlamak. En azından yazın Bayburt'ta kalan yurttaşlarımız nüfus kayıtlarını ilimize alsınlar. Dolayısıyla Bayburt Belediyesi ve İl hususi İdaresi bütçeden 140 bin nüfusa göre hisse alsın. Bu hal Bayburt için fazla aşırı önemli. Bunu teşvik etmek için de iş başlattık' diye konuştu.

Çalışmaya dikkati çekmek istediklerini vurgulayan Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Yaptığımız çalışmanın daha kapsamlı hale gelebilmesi ve konuşulduğu şekliyle de kalmaması hesabına mükafat vermeyi düşündük. Bu manada sayı belirtmeden dedik ki ilk10'daki muhtarlarımızı umreye gönderelim. Muhtarımız daha öncelikle umreye gitmiştir ve ya umreye gitmek istemiyordur. O süre birtakım istiyorsa onu umreye gönderelim. Bu da bir mükafat olsun. Bayburt Belediyesi şekilde azami ikamet kaydı oluşturan ve ilk 10'a giren muhtarlarımızı umreye göndereceğiz.'

TBMM'de temsil gücü de artacak

Memiş, Bayburt'un nüfusunu artırmak için başlatılan çalışmanın sırf ekonomik kaygılarla yapılmadığına dikkati çekerek, ekonomik kısmın çalışmaların sırf bir kısmı olduğunu kaydetti.

Türkiye'de tek milletvekiliyle temsil edilen ilin Bayburt olduğuna vurgu yapan Memiş, 'Eğer biz 10 bin ile 15 bin kişiyi daha Bayburt'ta kayıtlı gösterirsek inanıyorum ki mebus sayımızda ikiye çıkacaktır. Bu hal da Bayburt'un Meclis'teki temsil gücünü arttıracaktır. Siyasi gücümüz daha da fazla aşırı olacaktır. Bu manada da nüfus kayıtlarının Bayburt'ta olması fazla aşırı önemli' dedi.

Memiş, yaptıkları çalışmaya oldukça çok kesimden destek aldıklarını dile getirerek, 'İnanıyorum ki Bayburt'ta 7 bin 500 ile 8 bin nüfus artışını yakaladık ve yıl sonuna kadar hedefimiz 15 bin rakamını bulacağız. Bayburt Belediyesi, 2011 yılında da artan göçe deva olabilmek için 'hemşehri turizmi' başlatarak, muhtelif nedenlerle göç edenBayburtlulara, cenazelerini memleketlerinde defnetme çağrısında bulunmuştu' ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: Bayburt , Nüfus , Umre , Ödül ,
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber