Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 30 Eylül 2014 - 16:48 Yorum: 0

Nükleer santrallere tepki için Karadeniz'de kürek çekiyor

Sinop'ta kurulması planlanan nükleer enerji santralini protesto etmek için Karadeniz'de kürek çeken Hüseyin Ürkmez, Abana ilçesine ulaştı

Nükleer santrallere tepki için Karadeniz'de kürek çekiyor

KASTAMONU (AA) - Sinop'ta kurulması planlanan nükleer enerji santralini protesto etmek için Hopa'dan yola çıkan Hüseyin Ürkmez, Karadeniz'de kürek çekerek Abana ilçesine ulaştı.

Küçük teknesini balıkçı barınağına demirleyen Ürkmez (52), AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Nükleersiz Türkiye İçin Kürekle Karadeniz" sloganıyla nükleer enerji santralinin olumsuzluklarına dikkati çekmek amacıyla 13 Ağustos'tan bu yana yolculuğuna devam ettiğini belirtti.

Santrallere karşı alternatif enerji kaynakları uygulanmasını gerektiğini savunan Ürkmez, "Eğer, Sinop Akkuyu'da yapılması planlanan bu santral faaliyete geçerse, doğa bundan büyük zarar görecek. Dolayısıyla bundan karlı değil zararlı çıkarız. Bunun yerine doğaya ve insanlara zararları bulunmayan alternatif enerji kaynaklarına yönelmemiz lazım" diye konuştu.

Ürkmez, 3,5 metre fiber sandalıyla günde en az 20 mil mesafe kat ettiğini ve sadece beden gücünden faydalandığını vurguladı.

Mola verdiği bölgelerde, çevre gönüllülerinin kendini karşıladığını dile getiren Ürkmez, şöyle konuştu:

 "Bu denizdeki ilk yolculuğum değil. Tamamen gönüllülerden oluşan Denizde Arama Kurtarma (DAKSAR) Derneğinin de bir üyesi olduğum için bu konuda tecrübem var. Yeşil Düşünce Derneğinin (YDD) projesi olan bu turda binlerce kişi beni internet aracılığıyla takip ediyor. Bir aksilik olmadığı taktirde 19 Ekim'de İstanbul'da turu sonlandırmayı hedefliyorum."

Ürkmez'i, Abana açıklarında teknesiyle karşılayan çevre gönüllüsü Yalçın Acar da çevre için yapılan bu turu desteklediklerini söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber