Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 14 Mayıs 2016 - 15:33 Yorum: 0

Numan Kurtulmuş: “Her Sadaka Taşı Bir Sadaka Aşıdır”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Üsküdar'da bulunan Sadakataşı Derneği'nin açılışını yaptı.

Numan Kurtulmuş: “Her Sadaka Taşı Bir Sadaka Aşıdır”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Üsküdar'da bulunan Sadakataşı Derneği'nin açılışını yaptı. Kurtulmuş, "Cenabı Allah'ta ayeti kerimede ifade ettiği gibi bu sadakat gösterimizin sonucu olarak bizi sadakat aşıyla mükafatlandırıyor. Dolayısıyla her sadaka taşı bir sadaka aşıdır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Üsküdar Ferah Mahallesi'nde bulunan Sadakataşı Derneği'nin açılışını yaptı. Açılışa, Kurtulmuş'un yanı sıra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Derneğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kurtulmuş, "Bugün burada bu sadaka taşının hayır işinde bir araya geldik. Allah hepimizin hayrını kabul etsin. Ben bu Sadakataşı derneğinize omuz veren, güç veren bütün arkadaşlarımızı, yüreğinden kopan zenginlikleri burada paylaşan ama esas büyük zenginlik olan paylaşmayı ve sadakayı farklı insanlarla yaşama onuruna erişen siz değerli kardeşlerimi tebrik ediyorum. İnşallah bu yeni genel merkez Sadakataşı Derneğimizin hizmetlerinin gayretli bir şekilde yürümesine, sürdürülmesine vesile olur. Emeği geçen bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

"HER SADAKA TAŞI BİR SADAKA AŞIDIR"

Sadakataşı olgusunun ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaçlarını giderdiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Sadaka taşı aynı zamanda şu kelimeyi okursanız sadakat aşıdır. Böylelikle kelimeyi sadaka taşı değil sadakat aşı diye bölün, sadakayla sadakiyat aynı köktür. Biz Allah için kimse görmeden sadaka taşının içine o yardımımızı bıraktıkça ihtiyacı olan o yardımı hiç rencide olmadan alır. Bu Allah ile ahdimize sadakat gösterdiğimizi ortaya koyuyor ve Cenabı Allah'ta ayeti kerimede ifade ettiği gibi bu sadakat gösterimizin sonucu olarak bizi sadakat aşıyla mükafatlandırıyor. Dolayısıyla her sadaka taşı bir sadaka aşıdır. Bir sadaka taşı olarak Rabbimize verdiğimiz borçların karşılığını sadece öte dünyada almıyoruz. İnşallah bu dünyada da alıyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber