Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 10 Mart 2015 - 18:08 Yorum: 0

Nusaybin'de iki mahalle arasında arazi anlaşmazlığı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde iki mahalle arasında mahkemelik olan arazi yüzünden arbede yaşandı

Nusaybin'de iki mahalle arasında arazi anlaşmazlığı

MARDİN (AA) - Mardin’in Nusaybin ilçesinde iki mahalle arasında mahkemelik olan arazi yüzünden arbede yaşandı.

Sayar Mahallesi ile Ezidilerin yaşadığı Çilesiz Mahallesi arasında uzun zamandır yaşanan ve mahkemeye taşınan arazi anlaşmazlığında arbede yaşandı.

Nusaybin Kaymakamlığı, arazinin mahkeme aşamasında olduğu gerekçesiyle sürülen arazinin bozulmasını istemesi üzerine sabah saatlerinde İlçe Jandarma Komutanlığına ait askeri birlik ve çevik kuvvet eşliğinde Çilesiz Mahallesi sakinleri, 4 traktörle ekili araziyi sürdü.

Bunun üzerine araziye gelen Sayar Mahallesi sakinleri ile Çilesiz Mahallesi sakinleri arasında arbede yaşandı.

Jandarma ve polis, arbedenin kavgaya dönüşmesini önlemek için biber gazı kullanarak grupları bölgeden uzaklaştırdı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Nusaybin Kaymakamı Haluk Çakmak, arazi anlaşmazlığının mahkeme safhasında olduğu gerekçesiyle böyle bir karar aldıklarını söyledi.

İki mahalle sakinlerinin mahkeme safhasında olan arazilere girmemesi gerektiğini ifade eden Çakmak, "Mahkeme sonuçlanıncaya kadar her iki tarafın arazilere girmesine veya sürmesine izin vermeyeceğiz. Daha önce sürülen arazileri de bu gerekçeyle bozma kararı aldık. Sabah saatlerinde jandarma ve polis gözetiminde ekilmemesi gereken araziler traktörler vasıtasıyla bozulmuştur. Vatandaşlarımız arasında olası bir toplumsal olayın yaşanmaması için böyle bir uygulamaya gittik"dedi.

Sayar Mahallesi Avukatı Arife Acar ise, arazinin 4 ay önce sürülüp gübre atılmasından dolayı Kaymakamlığın suç işlediğini ve yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Kendilerine haksızlık yapıldığını ileri süren Sayar Mahallesi sakinleri, Nusaybin Hükümet Konağı önüne gelerek protesto eyleminde bulundu. Polisin uyarısıyla grup bölgeden uzaklaştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber