Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Ekim 2014 - 15:48 Yorum: 0

Nusaybinli gencin wushu başarısı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde wushu öğrenen Nuri Turğut, katıldığı şampiyonada başarı elde ederek, milli takıma seçildi

Nusaybinli gencin wushu başarısı

MARDİN (AA) - ARİF ALTUNKAYNAK - Nusaybin Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen kursta wushu öğrenen Nuri Turğut, katıldığı şampiyonada elde ettiği başarıyla milli takıma çağrıldı.

Nusaybin'de 3 yıl önce wushu ile tanışan 21 yaşındaki Turğut, kısa sürede bu branşta kendisini geliştirdi.

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bir süre önce düzenlenen, "2. Uluslararası Wushu Şampiyonası"na katılmak isteyen ancak maddi imkanı olmayan Turğut'a arkadaşları harçlıklarını vererek destek oldu.

Bu sayede Türkiye, Gürcistan, Irak ve İran'dan 150 sporcunun katıldığı şampiyonada ikincilik madalyasının sahibi olan Turğut, milli takıma seçildi.

- "Hedefim yetenekli gençlere örnek olmaktır"

Nuri Turğut, AA muhabirine, 12 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olduğunu, bu nedenle imkanları elverdiği ölçüde başarılı olmak için gayret sarf ettiğini ifade ederek, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen kursa katılarak wushu öğrendiğini anlattı.

Nusaybin'de 3 yıl önce başladığı sporda büyük başarı elde ettiğini belirten Turğut, kendisine destek sunanların güvenini boşa çıkarmadığını söyledi.

Antrenörü ile çok sayıda yerel ve ulusal düzeyde yarışma ve şampiyonalara katıldığını anlatan Turğut, "Son katıldığım uluslararası şampiyonada wushu-sanda dalında ikinci oldum. Milli takıma seçildim. Hedefim dünya şampiyonasına katılarak, benden sonra gelecek yetenekli gençlere örnek olmaktır" diye konuştu.

Turğut, şampiyonaya katılmak için arkadaşlarının aralarında topladıkları harçlıklarla  kendisine destek sunduğunu, bu sayede şampiyonaya katıldığını kaydederek, "Zor şartlara rağmen başarıya ulaşmak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışıyoruz" dedi.

- "Maddi imkansızlık nedeniyle fazla sporcu götüremiyoruz"

Turğut'un antrenörü Mahmut Turgut da, şampiyonada elde ettikleri başarı ile ilk kez milli heyecanı yaşadıklarını söyledi. 

Turgut, öğrencisinin kısa sürede büyük başarı gösterdiğini anlatarak, kursa katılan 54 sporcudan 6'sını da yerel ve ulusal yarışmalara hazırladığını dile getirdi.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle aldıkları formaları sadece yarışmalarda giyindiklerine işaret eden Turgut, şunları dile getirdi:

"Yarışmalara gitmeden önce öğrencilerle toplanıp hangi şampiyona veya yarışmaya katılacağımıza karar veriyoruz. Daha sonra sporcular harçlıklarını katarak kimi zaman da esnafın desteği ile şampiyonaya gidiyoruz. Çok yetenekli sporcumuz var. Ancak maddi imkansızlıklardan dolayı yarışmalara fazla sporcu götüremiyoruz. Hayırsever iş adamlarından geleceğin sporcusu bu gençlere destek vermelerini bekliyoruz."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber