Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 31 Ağustos 2014 - 08:14 Yorum: 0

Nusra Cephesi'nden alıkonulan askerlerle ilgili açıklama

Nusra Cephesi "BM'nin, Suriye rejiminin halkına karşı yaptığı katliamları durdurmaması nedeniyle 45 askerin alıkonulduğunu" duyurdu.

Nusra Cephesi'nden alıkonulan askerlerle ilgili açıklama

Nusra Cephesi, Golan Tepeleri'nde BM Ateşkes Gözlem Misyonu'nda (UNDOF) vazife oluşturan 45 askerin, 'BM'nin, Suriye rejiminin halkına karşı yaptığı katliamları durdurmaması' itibariyle alıkonulduğunu duyurdu.

Nusra Cephesi'ne bağlı el-Menaretu el-Beyda kurumundan yapılan yazılı açıklamada, Golan'da UNDOF'a bağlı 45 askerin alıkonulduğu belirtildi. Alıkonulan askerlerin güvenli bir yerde tutulduğu ve sıhhat durumlarının iyi bulunduğu anlatılan açıklamada, gündelik yemek ve tedavi ihtiyaçlarının karşılandığı kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu askerlerin, BM'nin, suçlu rejime karşı savaş verici ve devrim oluşturan Suriye halkının ardında durmaması, halka karşı yapılan katliamları durdurmaması itibariyle alıkonulduğu vurgulandı.

Suriye halkının, BM'den sırf içi beyhude kelimeler ve açıklamalar duyduğu belirtilen açıklamada, savaşın başladığı günden bu güne rejimin halka karşı işlediği suçlara son verecek önemli bir karar dahi alınmadığına işaret edildi.

Açıklamada, BM'nin tutumuna ait şu ifadelere yer verildi:

'Elinizden gelen sadece, düşmanı kovmak için malları ve canlarıyla savaşan mücahitlere yönelik kararlar almaktır. BM, Nusra Cephesi'ne yaptırım uygular, terör listesine koyar. BMGK, son olarak Irak ve Suriye'de etkinlik işaret eden El Kaide ile bağlantılı terör örgütlerine yönelik hazırlanmakta olan karar tasarısıyla Nusra Cephesi'ne yaptırımlar uyguladı ve mücahitlere saldırmak için uluslararası hazırlıklarını tamamladı. BM askerlerinin alıkonulmasının bir sebebi de bu karar ve yaptırımlardır.'

Nusra Cephesi'nin, BM'nin Suriye halkına yönelik bu tutumuna karşı askerleri rehin aldığı belirtilen açıklamada, 'UNDOF, 1974'te Suriye halkına, Müslümanların toprağını çalan Siyonistlerin haddini korunmasını dayattı. Sınırın diğer tarafında dökülen Müslüman kanlarını görmezden geldi. Bunun birlikte oldukça çok kez rejim ile tampon bölge denilen yerlerde Müslümanları vurmasına kolaylık sağlanması amacıyla üstü kapalı anlaştı' denildi.

Askerlerin özgür bırakılması için öne sürülen istek veya şartlar ya da ne süre özgür bırakılacağına ait bilgi verilmeyen açıklamanın yanında, Nusra Cephesi'nin bayrağı asılı bir duvar önünde oturan askerlerin fotoğrafları ile UNDOF hüviyet kartlarının görüldüğü 2 fotoğraf yer aldı.

BM Cenevre Ofisi'nden geçen perşembe yapılan yazılı açıklamada, Suriye ordusu ile savaşan muhaliflerin, GolanTepeleri'nde UNDOF’ta vazife oluşturan 43 kişiyi alıkoyduğu bildirilmişti.

İsrail, 1967'de Altı Gün Savaşları sırasında GolanTepeleri'ni işgal etmiş, 1973'te İsrail ile Suriye içinde yaşanan Yom Kippur Savaşı sonrası Suriye bu tepelerin yüzde 5'ini arka almıştı. BM Ateşkes Gözlem Misyonu (UNDOF), 1974'te iki yurt içinde tampon bölge oluşturmuştu.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber