Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 25 Nisan 2015 - 11:19 Yorum: 0

O suikastleri Cemaat’e yıkacaklardı

Zirve Yayınevi katliamı davasında tanık olan İlker Çınar’ın savcılık ifadesi ortaya çıktı.

O suikastleri Cemaat’e yıkacaklardı

Çınar, 2012’de savcıya verdiği ifadesinde Zirve Yayınevi davası sanığı Malatya eski İl Jandarma Komutanı Mehmet Ülger’in kendisine, “Zirve Yayınevi olayını AKP ve Gülen Cemaati üzerine yıkacağız, zaten Hrant’ta Ramazan Akyürek’e yıkılacak. Bu beyanları Mehmet Ülger bana bizzat kendinden emin ve mağrur bir şekilde söyledi” dediğini aktardı.
 
DİNK ve ZİRVE OPERASYONDU
 
Zirve Yayınevi davasının gizli tanığı ve sanığı İlker Çınar, 4 Şubat 2012’de Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi. 
Daha önce Zirve Yayınevi cinayetiyle ilgili gizli tanık olarak ifade veren Çınar, kimliğinin deşifre olmasının ardından kendi adıyla verdiği ifadesinde Zirve Yayınevi cinayeti, Ergenekon ve Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekât Dairesi (TUSHAD) yapılanmasıyla ilgili iddialarda bulundu.
 
‘SUİKASTLER AKYÜREK’E YIKILACAK’ 
 
Çınar, 2012’de verdiği ifadesinin 11’nci sayfasında ise Hrant Dink cinayetinin Ramazan Akyürek’in üzerine yıkılacağına dair aldığı bilgileri paylaştı. İlker Çınar, devamında şunları anlattı: “Zirve Yayınevi cinayeti öncesi 2007 yılı Ocak ayında yapılan toplantıda, Mehmet Ülger, Ramazan Akyürek’i tanıyıp tanımadığımı sordu. Ben tanımadığımı söyledim. Ülger, Akyürek’in ‘Ses getirecek eylemlerin olacağı iller arasında İstanbul, Malatya ve Doğu’da bir il olduğunu söylediğini’ anlattı. Bunu duyup duymadığımı sordu. Ben de duymadığımı bilgim olmadığını söyledim. Ülger’in bana Ramazan Akyürek ile ilgili sözler söylemesine o zaman anlam verememiştim. Ancak daha sonra Zirve Yayınevi cinayeti işlendikten sonra Malatya’ya geldiğimde 26.4.2007 tarihindeki ilk toplantıda cinayete tepki göstermem üzerine Ülger bana tehditvari sözler söyledi.”

Santaro, Zirve ve Dink cinayeti...

Çınar, ifadesinde cinayetlerin Cemaat’e nasıl yıkılacağını da şöyle anlattı: Santoro, Hrant ve Zirve bir operasyondu. Bu yaptığımız sahte istihbarat belgeleri ile buradaki Zirve olayını AKP ve Gülen Cemaati üzerine yıkacağız, zaten Hrant’ta Ramazan Akyürek’e yıkılacak. Bu beyanları Mehmet Ülger bana bizzat söyledi.”

Gereken yapılacak

Ülger’in bu sözleri söylerken elinde kalın bir tespih bulunduğunu belirten Çınar, ifadesinin devamında Ülger’in “Hrant, Ramazan’ın üzerine yıkılacak, yıkılmazsa gereken de kendisine yapılacak” dediğini savundu.

KUMRULAR SALDIRISI

Ülger’in kendisine söylediği sözlerin ne anlama geldiğini Ankara’da Kumrular saldırısı sonrası anladığını kaydeden Çınar, patlamanın Akyürek’in evinin civarında olduğunu, kızının da olayda yaralandığını belirtti. Çınar, azınlıklara dönük Kafes Eylem Planı deşifre olunca Ülger’in sözlerinin aklına geldiğini, Santaro, Dink ve Zirve cinayetlerinin Ergenekon’un operasyonu olduğuna kanaat getirdiğini vurguladı.

Metin ARSLAN
 

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber