Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 23 Ekim 2014 - 08:03 Yorum: 0

Obama Ebola mücadelede iyimser

ABD Başkanı Barack Obama, ölümcül Ebola virüsüyle mücadelede ülkesinde görülen vakalara ilişkin iyimser konuştu.

Obama Ebola mücadelede iyimser

Başkan Obama, Beyaz Saray’da ABD'de görülen Ebola virüsüyle ilgili olaylara ilişkin toplantı yaptı. Toplantıya ilk defa Ebola’yla mücadelede yönetimin çalışmalarını yürütecek şahıs bulunan Ron Klain’ın yanı paradigma Sağlık ve İnsan Hakları Bakanı Sylvia Burwell, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, İç Güvenlik ve Terörizmle Mücadele Asistanı Lisa Monaco ve ABD Dışişleri Bakanlığı Ebola Ünitesi hususi Koordinatörü Nancy Powell da katıldı.

ABD’deki ilk Ebola vakasında Teksas’ın Dallas kentinde hayatını kaybeden Eric Duncan’ın karantina altına tahsil edilen çok sayıda yakınının daha çok müşahede altında tutulmadığı bilgisini sağlayan Obama, Duncan’dan tedavisi esnasında virüsü kapan iki sıhhat çalışanın da “iyiye gittiğini” anlatım etti. Obama, “Her geçen gün, daha çok kişilerde virüsün bulunmadığı ortaya çıkıyor” dedi.

ABD’de virüsün yayılmasına yönelik mücadeleye ait müspet konuşan Obama, “Ülke genelinde şu anda devreye soktuğumuz halk sağlığı altyapısı insanlara itimat veriyor” ifadesini kullandı.

Obama, Dünya Sağlık Örgütü’nün Nijerya’da Ebola virüsünün görülmediğini bildirmesinin virüsle mücadelede mühim bir işaret olduğunu belirtti. Obama, “Sağlık altyapısının tesirli çalıştığı bir ortamda, erken tanı edildiğinde, virüsün yayılması önlenebilir” diye konuştu.

Muhabir: Erkan Avci

ETİKETLER: Obama , Ebola , mücadelede , iyimser
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber