Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 21 Mart 2015 - 14:48 Yorum: 0

Öcalan'ın nevruz mesajı

Adana'da bazı vatandaşlar, Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında Abdullah Öcalan'ın mesajının okunmasını televizyondan izledi

Öcalan'ın nevruz mesajı

ADANA (AA) - Adana'da bazı vatandaşlar, Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında, İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın mesajının okunmasını televizyondan izledi.

Kentteki bazı iş yerlerinde vatandaşlar, Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarını televizyondan takip etti.  

Öcalan'ın mesajını, barış adına olumlu karşılayan vatandaşlar, aynı coğrafyada bir arada yaşamak istediklerini dile getirdi.

Kuyumcu Tahir Çetinkaya, yaptığı açıklamada, mesajda olumlu konuşmaların yer aldığını belirterek, "Umut ediyorum ki bu mesajla her şey çözülür, barış, kardeşlik, huzur ve refah içinde Türkiye Cumhuriyeti'nde beraberce yaşarız. Mesajın içinde çok güzel olumlu konuşmalar var. Umarım bu olumlu konuşmaları devlet de dikkate alır, buna karşılık verir ve bu işi çözmek için adım atar" diye konuştu.

Şerif Yatan da oğlunun dağda öldüğünü yaklaşık 3 ay önce öğrendiğini belirterek, barışın bir an önce sağlanmasını umut ettiklerini söyledi.

Yatan, çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 30-35 senedir bir çatışma ortamı vardı. Süreçle birlikte biraz rahatladık, en azından sevinçliyiz. Barışın bir an önce olmasını istiyoruz. Türkiye halkıyla bin senedir iç içe beraber yaşıyoruz. Biz, bir bütünüz, mümkün değil bölünmeyiz. 'Bölüneceğiz' diyenler yalan söylüyor, kendi çıkarları için bunu söylüyor. Bölünebileceğimize inanmıyorum. Biz Kürt halkı olarak böyle bir şey görmüyoruz. Bütün dünyanın, Türk ve Kürt halkının Nevruz Bayramı'nı kutluyorum. İnşallah bu süreç başarıyla devam eder ve hepimiz rahatlarız. Çözüm sürecinin devam etmesini istiyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber