Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Mart 2015 - 15:48 Yorum: 0

Öcalan'ın nevruz mesajı

Tunceli’de vatandaşlar, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamaları sırasında okunan Abdullah Öcalan’ın mesajını kahvehanelerde ilgiyle izledi

Öcalan'ın nevruz mesajı

TUNCELİ (AA) – Tunceli’de vatandaşlar, Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında, İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın mesajını kahvehanelerde ilgiyle izledi.

Öcalan’ın mesajını olumlu karşılayan vatandaşlar çözüm sürecinin devam etmesi yönünde görüş belirtti.

Çözüm sürecini ve Abdullah Öcalan’ın mesajını olumlu bulduğunu ifade eden vatandaşlardan Ali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tarafların üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesini istiyoruz. Artık bu ülkede insanların ölmemesini istiyoruz" diye konuştu.

Hasan Kılıç ise açıklamayı dinlediğini ve süreci önemsediğini belirtti.

Sürecin devam etmesi gerektiğine vurgu yapan Kılıç, "Devletin veya hükumetin bu sürece bundan sonra nasıl yaklaşacağı önemli. Şu durumda ben hükumetin barış sürecinde yani barış kavramını nasıl algıladığını önemsiyorum, bunu biraz da merak ediyorum aslında. Yani bu önümüzdeki günlerde biraz da süreci belirleyecek olan hükumetin veya devletin yaklaşımı olacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Öcalan’nın PKK’ya silah bırakmak için kongre yapması çağrısında bulunduğunu, bunun gerçekleşmesi için 10 maddelik mutabakat metninin gereğinin yapılmasının önemine işaret eden Kılıç, bundan sonra en büyük görevin devlete düştüğünü söyledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber