Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Ekim 2017 - 10:28 Yorum: 0

ODTÜ Yüksek Lisans öğrencileri Döşemealtı’nda

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Stüdyosu Öğrencileri "Çeper Şehirciliği" araştırmaları kapsamında...

ODTÜ Yüksek Lisans öğrencileri Döşemealtı’nda

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Stüdyosu Öğrencileri "Çeper Şehirciliği" araştırmaları kapsamında Döşemealtı İlçesi'nde incelemelerde bulundular.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Stüdyosu öğrencileri Döşemealtı'nda planlama projesi yapmak, bilgi toplamak ve yerinde incelemelerde bulunmak üzere ilçeye geldi. Öğretim üyeleri Doç. Dr. Olgu Çalışkan ve Doç. Dr. Müge Akkar Ercan ile birlikte Döşemealtı'na gelen mimar, şehir plancısı ve peyzaj mimarı 17 yüksek lisans öğrencisi, 4 gün boyunca bölgede çeşitli incelemelerde bulundu.

Çalışma konusu Döşemealtı

Döşemealtı'ndaki kentleşme, yapılaşma, sosyal donatı alanları, tarihi ve kültürel alanlar, bölgenin coğrafi yapısı hakkında incelemelerde bulunan ODTÜ Mimarlık Fakültesi Kentsel Tarım Yüksek Lisans stüdyosu öğrencileri bu yıl Döşemealtı yerleşkesini konu aldı. Öğrenciler yaptıkları inceleme ve araştırmalar sonucunda edindikleri bilgiler doğrultusunda iki dönem boyunca Döşemealtı ile ilgili projeler hazırlayacak.

İlçeyi karış karış gezdiler

İlçenin kendine özgü dokusuna zarar vermeden projeler hazırlayacak olan yüksek lisans öğrencileri bölgenin coğrafi yapısı ve kültürel zenginliklerini koruyarak modern kentleşme anlamında hazırladıkları projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalar yapacak. Termesos Antik kenti, Güver uçurumu ve tarihi Evdirhan Kervansarayında incelemeler yapan öğrenciler, mahallelerde de kültürel ve tarihi yerleri gözlemlediler. Gezi programına Döşemealtı Belediyesi'nin şehir plancısı ve mimarları da eşlik etti.

Döşemealtı-ODTÜ çalışması

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilk defa ODTÜ Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Yüksek Lisans öğrencileri tarafından 4 gün süren alan çalışması düzenlendiğini söyledi. Başkan Turgay Genç, "İlçemizin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini yerinde görmek üzere ilçemizde ağırladığımız ODTÜ Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Yüksek Lisans öğrencileri 4 gün boyunca alan çalışmaları yaparak farklı tipolojilerde yerleşim alanları incelenmiş ve bu incelemeler ışığında bir tasarım çalıştayı hazırlanmıştır. Bölgemiz için son derece yararlı geçen bu organizasyona katılan öğretim üyelerimize, öğrencilerimize ve Mimarlık Fakültesi yönetimine teşekkür ederim" dedi.

ODTÜ Yüksek Lisans öğrencileri Döşemealtı’nda

ODTÜ Yüksek Lisans öğrencileri Döşemealtı’nda

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber