Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 31 Ağustos 2016 - 16:24 Yorum: 0

ODÜ, aşçılık eğitimine önem veriyor

Ordu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğrencilerine dünyaca tanınan ve aranan lezzetlerin yapımından...

ODÜ, aşçılık eğitimine önem veriyor

Ordu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğrencilerine dünyaca tanınan ve aranan lezzetlerin yapımından sunumuna kadar birçok dalda eğitim imkanı sunmaya devam ediyor.

2015-2016 eğitim-öğretim döneminde ilk mezunlarını veren Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, kökeni ahilik ve lonca teşkilatı sistemine dayanan "kepçe devir" geleneğini devam ettirerek Osmanlı mutfağında görülen bu kültürel ögeyi canlı tutuyor.

Turizm meslek elemanın gerektirdiği yüksek standartlara sahip, çağdaş, çevreci, yenilikçi, paylaşımcı, iş dünyasının tercih ettiği nitelikli elemanlar yetiştiren bu program; bilimsel ve teknolojik alt yapı ile donatılmış, evrensel düşünebilen, katılımcı, ufku geniş, mesleki yeterliliğe ve özgüvene sahip kalifiye meslek eleman yetiştirmeyi hedef ediniyor. Bu amaç etrafında toplanan Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü akademisyenleri, öğrencilerini temel kültür unsurlarından biri olan mutfak geleneğini sürdürmeleri ve turizm sektöründe önemli bir merkez olan ülkemizde ihtiyaç duyulan aşçılık mesleğine hazırlanma konusunda eğitim çalışmalarına devam ediyor.

ODÜ Aşçılık Programı öğrencileri çeşitli etkinliklerle iki yıllık eğitim süresini en iyi şekilde değerlendiriyor. Bu kapsamda ülkemizde 42 üniversiteden 54 bölümün aşçılık, gastronomi, gastronomi ve mutfak sanatları, mutfak sanatları ve yönetimi programlarında bulunan akademisyen ve öğrencileri Bolu Mengen'de düzenlenen II. Ulusal Aşçılık Kampı'nda bir araya geldi. Kampa, ünlü aşçı Vedat Başaran, Maximilian Thomae, Carlo Bernardini'de bulunduğu Türkiye'nin en iyi şeflerinden oluşan 36 kişilik eğitmen grubu katıldı. Yemek atölyelerinde çalışmaların yapıldığı, seminerlerin düzenlendiği, eğitici sohbetlerin yapıldığı kampta öğrencilerin vizyonları genişletilerek, mesleki gelişimlerine ve aşçılık eğitimlerine pozitif katkı sağlıyor.

ODÜ, aşçılık eğitimine önem veriyor

ODÜ, aşçılık eğitimine önem veriyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber