Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 28 Mayıs 2016 - 12:43 Yorum: 0

ODÜ, Bilime Odaklanacak

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, yaklaşık 20 bin öğrenciye sahip bir üniversite olarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılında...

ODÜ, Bilime Odaklanacak

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, yaklaşık 20 bin öğrenciye sahip bir üniversite olarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 3 bin mezun verdiklerini belirterek, "Ordu Üniversitesi'ni hep cenin aşamasında bir üniversite olarak nitelendiriyorduk. Ama artık üniversitemiz 10 yaşında ve kabına sığmayan genç bir üniversite haline geldi" dedi.

2006 yılında 4 fakülte, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokuluyla eğitim öğretim hayatına başladıklarını, bugün ise 10 fakülte, 3 yüksekokul, 3 enstitü, 10 meslek yüksekokulu ve 20 bine ulaşan öğrenci sayısına ulaştıklarını belirten Rektör Yarılgaç, Ordu Üniversitesi'nin artık yüzlerce akademisyeni ile binlerce mezun veren, açık ve kapalı alan sorunlarını çözmüş ve kurumsallaşma adına çok ciddi mesafe kat etmiş bir üniversite konumunda olduğunu kaydetti.

"KURUMSALLAŞMAYI TAMAMLADIK"

Bir eğitim ve öğretim dönemini daha sonlandırdıklarını belirten Rektör Yarılgaç yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Ordu Üniversitesi'ni hep cenin aşamasında bir üniversite olarak nitelendiriyorduk. Ama artık üniversitemiz 10 yaşında ve kabına sığmayan genç bir üniversite haline geldi. Güzel kampüsümüzde pırıl pırıl gençler mezun oluyorlar bugün. Bizim için gerçekten gurur kaynağı. Mezun olduklarından itibaren hem bizi temsil edecekler hem de üniversitemizde aldıkları eğitimi kendi hayatlarında uygulayarak kendilerine yeni bir yaşam kuracaklar. Ordu Üniversitesi artık yüzlerce akademisyeni ile binlerce mezun veren, açık ve kapalı alan sorunlarını çözmüş ve kurumsallaşma adına çok ciddi mesafe kat etmiş bir üniversite konumundadır. Bu başarı akademik ve idari personelimizin, öğrencilerimizin ve üniversite yönetimimizin başarısıdır."

"ARTIK BİLİME DAHA ÇOK ODAKLANACAĞIZ"

Bundan sonra bilimsel çalışmaları konuşmaya daha fazla zaman ayıracaklarını, yurt içinde ve yurt dışında yapacakları çalışmalarla, işbirlikleriyle ve akademik faaliyetlerle anılmayı hedeflediklerini ifade eden Yarılgaç, "Mezun olan öğrencilerimiz, öğrencilik hayatında aldıkları eğitimi iş hayatında uygulamak için zorlanabilirler. Üniversitemizi ve ülkemizi temsil eden birer birey olduklarını hiçbir zaman unutmadan ideallerinden asla vazgeçmemelidirler. Bu misyonla yetişmelerinde bütün akademisyenlerimizin emeği var ve ben onların hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Akademisyenlerimiz, ailelerimizden gelen bu emanetleri eğitim süresince korudular ve hayata hazırladılar. Öğrencilerimizin ailelerinden uzakta olmasına rağmen onlara kendilerini yalnız olmadığını hissettiren idari personelimize de çok teşekkür ediyorum" dedi.

Mezun olan öğrencilere de seslenen Yarılgaç, "Mezun olan sevgili gençlerimize tavsiyem; size verilen iş ne olursa olsun en iyi şekilde yapmaya gayret edin ve başarılı olmak için elinizden geleni yapın. Anne ve babalarınız gibi sizlerde gelecek için iyi birer aile kurarak başarılı nesiller yetiştirin ve onları sevgiyle kucaklayın. Hepinize yeni hayatınızda başarılar diliyorum, yolunuz açık olsun" ifadelerini kullandı.

ODÜ, Bilime Odaklanacak

ODÜ, Bilime Odaklanacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber