Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 05 Mart 2015 - 17:58 Yorum: 0

ODÜ'de kameralı güvenlik sistemi devrede

ORDU (AA) - Ordu Üniversitesi (ODÜ) İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından kameralı güvenlik sistemleri açılış töreni gerçekleştirildi.ODÜ kampüs alanında yapılan açılış...

ODÜ'de kameralı güvenlik sistemi devrede

ORDU (AA) - Ordu Üniversitesi (ODÜ) İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından kameralı güvenlik sistemleri açılış töreni gerçekleştirildi.

ODÜ kampüs alanında yapılan açılış törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, akademik ve idari personel katıldı.

 Prof. Dr. Yarılgaç konuşmasında, ”Üniversitemizde, tüm paydaşlarımıza daha güvenli bir eğitim ortamı ve yaşam alanları oluşturmak için uzun süren analiz ve ön hazırlık çalışmaları sonucu kurulumu tamamlanan ve en son teknolojinin yetişmiş insan kaynağı ile kullanıldığı kamera güvenlik sistemi kurmuştur. Sistemin en temel özelliği giriş kapısından plaka tanıma sistemine, izleme merkezinden kayıt birimine kadar yekpare ve merkezi bir sistem olması, üniversitemizin fiziki genişleme, nüfus artışı senaryolarını da içeren geliştirilebilir modüler bir yapıya sahip olmasıdır" diye konuştu.

 Sistemin, elektrik, internet gibi şebeke kesintilerinde dahi çalışmaya devam ettiğini söyleyen Rektör Yarılgaç, bu tür sistemlerde çalışmayı engelleyen ve etkileyen kablo arızaları, disk arızaları ve kamera arızaları için özel önlemler alındığını belirterek, ”Üniversitemizde kurulan kamera güvenlik sistemine aynı zamanda kapı geçiş sistemi entegre edilerek kapı otomasyonu ve kapı güvenliği de sağlanarak yerleşkedeki otopark ve toplu yaşam alanlarının güvenliği de artırılmıştır” dedi.

Konuşmanın ardından, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, diğer protokol üyeleri ile sistemin açılış kurdelesini kesti.

Vali Balkanlıoğlu, açılışın ardından yönetim merkezi ile bilgi işlem sistem odasını gezerek bilgi aldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber