Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mayıs 2016 - 15:43 Yorum: 0

Odunpazarı Belediyesi Zeytindalı Çocuk Merkezi’ne Yoğun İlgi

Çocuk ve kadınların mutlu olduğu bir Odunpazarı oluşturmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Odunpazarı Belediyesi Zeytindalı Çocuk Merkezi,...

Odunpazarı Belediyesi Zeytindalı Çocuk Merkezi’ne Yoğun İlgi

Çocuk ve kadınların mutlu olduğu bir Odunpazarı oluşturmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Odunpazarı Belediyesi Zeytindalı Çocuk Merkezi, vatandaşlar tarafından ilgi görmeye devam ediyor.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'un büyük önem verdiği ve tarihi bölgede bulunan merkez, kısa süre içerisinde bölge halkının vazgeçilmezleri arasına girdi. Çocukların, öğretmenler eşliğinde, sosyalleşmelerine, gelişimlerine katkı sağlayacak bir program uygulayan ve çocuklara oyuncak kütüphanesi, satranç kulübü ve çocuk kütüphanesi hizmeti sunan merkezde tüm hizmetler ücretsiz sunuluyor. Oyuncak kütüphanesinde uzman çocuk gelişimcilerin takibinde birlikte oynamayı ve paylaşmayı öğrenen çocuklar, oluşturmayı destekleyen, "özgürlük, eşitlik, barış, umut, dostluk" gibi evrensel insani değerleri temel alan eğitim programları ile önemli değerler kazanıyor. Her gün ortalama 40 çocuğun faydalandığı oyuncak kütüphanesinin kayıtlı üye sayısının 86 olduğunu kaydeden merkez yetkilileri, üye sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti. Çocuk merkezli yaklaşımla çocukları yetişkinlerle eşit haklara sahip bireyler olarak kabul eden merkez; her çocuğun bireysel özelliklerini dikkate alan; onların yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerini destekleyen; "Öğretmekten çok öğrenmeyi öğreten" ve çocukların bundan keyif almalarını sağlayan sistemiyle dikkat çekiyor. Çocukların küçük yaşta okuma alışkanlığı kazanması için de çalışmalar gerçekleştiren Zeytindalı, bu kapsamda kitap okuma saatleri ile anne ve babaların çocuklarıyla birlikte kütüphane ortamında kitap okumasına imkân da sağlıyor. Zeytindalı Çocuk Merkezi içinde yer alan Atiye Aykanat Çocuk Kütüphanesi'ne gelen çocuklar, anne ve babaları ile birlikte 45 dakika süre ile istedikleri kitabı birlikte okuma fırsatı yakalıyor. Merkez içerisinde yer alan Satranç Kulübü'nde çocuklara ücretsiz satranç eğitimi veren Zeytindalı Çocuk Merkezi, halen 76 öğrenciye eğitim veriyor.

Satranç eğitimleri için kayıtların devam ettiğini belirten yetkililer, okulların kapanmasıyla birlikte yeni sınıfların açılacağını belirtti. Çocuklara, öğrenme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak hizmet programlarının yanı sıra ailelere bilgi ve destek sağlayacak bir rehberlik hizmeti sunduklarını da kaydeden merkez yetkilileri, "Ailelerin, yaşam tarzları ve kişisel değerleri doğrultusunda kendi seçenekleri ve kaynaklarının belirlenmesinde yardım ve destek alma hakkına sahip olduğunu düşünüyoruz ve bu kapsamda destek sağlıyoruz" dedi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Amacımız geliştirici oyun ve kitap okuma alışkanlığı" yoluyla çocukların kişisel gelişimine katkı sağlamak diyen Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, merkezin gördüğü ilgiden oldukça memnun olduğunu kaydetti. Planlanan faaliyetlerle çocukların, yeni fikirler keşfetmesine, sorunları çözme becerilerinin gelişmesine, dil ve kavramlar üzerinde hâkimiyet kurmasına katkı sağladıklarını altını çizerek vurgulayan Başkan Kurt, tüm çocukları Odunpazarı Belediyesi Zeytindalı Çocuk Merkezi'ne davet etti. Odunpazarı Belediyesi Zeytindalı Çocuk Merkezi'nin Odunpazarı turizmine de katkı sağladığını vurgulayan Başkan Kurt; "Odunpazarı'nı ziyaret eden turistler, çocuklarını belirli sürelerle merkezimize bırakıyor. Çocuklar zamanlarını kitap ve oyuncaklar arasında keyifli bir şekilde geçirirken, aileleri Odunpazarı'nın eşsiz güzellikteki tarihi değerlerini gezme imkânı yakalıyor" diye konuştu.

Odunpazarı Belediyesi Zeytindalı Çocuk Merkezi’ne Yoğun İlgi

Odunpazarı Belediyesi Zeytindalı Çocuk Merkezi’ne Yoğun İlgi

Odunpazarı Belediyesi Zeytindalı Çocuk Merkezi’ne Yoğun İlgi

Odunpazarı Belediyesi Zeytindalı Çocuk Merkezi’ne Yoğun İlgi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber