Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 15 Ağustos 2016 - 16:08 Yorum: 0

Odunpazarı Belediyesi’nden bayrak açıklaması

Odunpazarı Belediyesi, Karacaşehir'de yapımına başladığı İç Anadolu'nun en büyük Türk Bayrağı'nı inşa eden Odunpazarı Belediyesi işçileri ve...

Odunpazarı Belediyesi’nden bayrak açıklaması

Odunpazarı Belediyesi, Karacaşehir'de yapımına başladığı İç Anadolu'nun en büyük Türk Bayrağı'nı inşa eden Odunpazarı Belediyesi işçileri ve iş makinelerinin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından alana alınmadığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, Karacaşehir'de 3 bin metrekareden büyük bir alanda oluşturulan İç Anadolu'nun en büyük Türk Bayrağı Eskişehir'in büyük bir kısmından da görünebildiği belirtilerek, "Odunpazarı Belediyesi ekipleri bayrak çalışmalarında sona yaklaşırken, Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri Odunpazarı Belediyesi'nin ekipleri alan dışına çıkardı. Orman Bölge Müdürlüğü işçilerin bayrağın hazırlandığı alana girişini de yasakladı. İç Anadolu'nun en büyük Türk Bayrağı için Kılıçoğlu, Es Mermer, Orman Bölge Müdürlüğü, Orhangazi Mahallesi Muhtarlığı'nın yanı sıra mahalle halkından da destek alınıyor. Ancak son zamanlarda İç Anadolu'nun dev Türk Bayrağı Orhangazi Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından yapılıyor gibi lanse ediliyor" denildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Koordinatörü Yaşar Özel, bu bayrağı 3 ay önce şehit taziyesinde Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'tan mahalle sakinlerinin talep ettiğini söyledi. Dernek aracılığıyla Odunpazarı Belediyesi'nden bir kez daha böyle bir talep de bulunulduğunu kaydeden Özel, Başkan Kurt'un olumlu yanıt vermesi üzerine de çalışmalara başlandığını dile getirdi. "Karacaşehir'e simgesel, İç Anadolu'nun en büyük ve 18 metre eğimle hemen hemen ilk olacak bir Türk Bayrağı yapmak için kolları sıvadık" diyen Özel; çalışmalarda 550 ton kiremit kırığı, 300 ton mermer tozu, 500 ton irmik olarak tabir edilen doğal malzeme kullandıklarını vurguladı. Özel, bu malzemelerde alınan desteklerin tamamının irsaliye faturalarının ellerinde mevcut olduğunu kaydetti.

"Son derece hassas ve tartışma yapılmaması gereken bir konu"

Bayrak içinde bulunan ay ve yıldızın sac ve demir malzemelerinin Belediye Fen işleri şantiyesinde yapıldığını belirten Özel, "Öte yandan Belediye'nin Temmuz ayının başında kroki, ölçü ve izin için Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığı yazışmalar ve Eskişehir Valiliğine yapımla ilgili sunulan bilgilendirme dilekçesi de belgeleriyle mevcut durumda. Bu konunun son derece hassas ve tartışma yapılmaması gereken bir konu. Türk bayrağı leke kaldırmaz, içinden geçtiğimiz bu hassas günlerde birlik ve beraberliğin üst düzeye çıktığı bu zamanlarda bu konu üzerinden polemik hoş olmaz. Biz 30 Ağustos tarihinde valimizi, destek veren kuruluşları, muhtarları, dernekleri davet ederek açılış yapmayı planlıyorduk, Kim yaparsa yapsın bu bayrak milletimizin bayrağıdır, hepimiz ona sahip çıkacağız, ben destek veren tüm firmalara, kuruluşlara, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Orman Bölge müdürlüğü talep ederse seve seve yardıma da hazırız, bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ise Odunpazarı Belediyesi'nin Türk milletine bir armağanı olsun" diye konuştu.

Odunpazarı Belediyesi’nden bayrak açıklaması

Odunpazarı Belediyesi’nden bayrak açıklaması

Odunpazarı Belediyesi’nden bayrak açıklaması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber