Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 28 Ağustos 2014 - 09:14 Yorum: 0

Oğlu IŞİD'in elinde olan Amerikalı anne Bağdadi'ye seslendi

IŞİD terör örgütünün esir aldığı Amerikalı serbest gazeteci Steven Joel Sotloff'un annesi Shirley Sotloff, örgüt lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'den oğlunun serbest bırakılmasını istedi.

Oğlu IŞİD'in elinde olan Amerikalı anne Bağdadi'ye seslendi

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün köle aldığı Amerikalı hür gazeteci Steven Joel Sotloff'un annesi Shirley Sotloff, örgüt lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'den, oğlunun hür bırakılmasını istedi.

CNN'de yayınlanan Al Arabiya'ya ilişkin videoda, IŞİD lideri Bağdadi'ye seslenen anne Sotloff, ''Ben Shirley Sotloff. Oğlum Steven elinizde. Steven tiranların elindeki Müslümanların acılarını haber yapmak üzere Ortadoğu'ya giden bir gazetecidir. Steven, sadık ve eli açık bir oğul, kardeş ve torun'' diye konuştu.  

Anne Sotloff, ''Oğlum onurlu bir adam ve her vakit zayıfa destekçi olmaya çalışmıştır'' ifadesini kullandı.

Gazetecinin, ABD hükümetinin yaptığıyla ilgili hiç bir kontrolü bulunmadığını belirten anne Sotloff, oğlunun ABD'nin eylemlerinden mesul tutulamayacağını kaydetti.

 Sotloff, Bağdadi'ye şöyle seslendi:

 ''Her daim bildiğim, siz halife, bağışlayabilir. Sizden lütfen oğlumu hür bırakmanızı rica ediyorum. Bir anne olarak, sizden merhametli olmak ve oğlumu hiç bir kontrole sahip bulunmadığı konularda cezalandırılmaması için adalet istiyorum. Sizden otoritenizi kullanarak onun hayatını bağışlamanızı ve Ehl-i kitabı himaye eden Hazreti Muhammed'in örneğine oranla davranmanızı istiyorum. Ben her annenin istediğini, çocuklarının çocuklarını bakmayı istiyorum. Sizden bunu bana bağışlamanızı rica ediyorum.''

Florida eyaletinde yaşayan 31 yaşındaki Steven Sotloff'un, Ağustos 2013'te Suriye'de kaybolmasına karşın anası oğlunun ziyan görebilme ihtimali yüzünden bunu saklı tutmuştu. Katar, Yemen, Suudi Arabistan ve Türkiye'ye seyahat eden Sotloff, en son Suriye'de bulunuyordu.

İnternet görüntülerinde, Foley'i infaz eden IŞİD militanı, ABD'nin hava saldırılarına devam etmesi mecburiyetinde Steven Sotloff'un bir sonraki kurban olacağını anlatım etmişti. Buna karşılık, ABD Başkanı Barack Obama da  IŞİD'e karşı daha ''acımasız'' olacağının sözünü vermişti.

IŞİD'in uzun vakit rehin tuttuğu James Foley isimli Amerikalı gazetecinin infazıyla ilgili görüntüler geçen hafta internette yayınlanırken, Suriye'de 22 ay önce El Nusra Cephesi sebebi ile kaçırılan Amerikalı gazeteci ve yazar Peter Theo Curtis, Katar'ın çabalarıyla hür bırakılmıştı.

 

Muhabir: Selçuk Acar

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber