Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 30 Haziran 2016 - 10:28 Yorum: 0

’Oğlun Şehit Oldu’ Diyemediler

Mardin'in Derik ilçesinde yola tuzaklanan patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan Malazgirtli 24 yaşındaki Uzman Çavuş Samet Şare,...

’Oğlun Şehit Oldu’ Diyemediler

Mardin'in Derik ilçesinde yola tuzaklanan patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan Malazgirtli 24 yaşındaki Uzman Çavuş Samet Şare, 16 kardeşin 14'üncüsü. Malazgirt'te diğer oğullarının yanında bulunan Uzman Çavuş Samet Sare'nin yaşlı annesi Muteber Şare, oğlunun şehadetinden habersiz Adapazarı'na gitmek için yola çıktı.

Şehit Uzman Çavuş Samet Şare'nin Malazgirtli annesi Muteber Şare'nin Gülkoru'ya Ramazan ayı dolayısıyla geldiğini öğrenen Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı, iftar saatinden sonra ailenin yakınlarını ziyaret ederek, aile büyüklerine taziyelerini bildirdi. Kaymakam Kırlı, burada ailenin büyükleri yaptıkları konuşmalar sonrasında, şehidin yaşlı olan annesi Muteber Şare'ye oğlunun şehadet haberi verilmeden Adapazarı'na gönderilmesine karar verildi. Malazgirt Kaymakamlığı tarafından şehidin annesi Muteber Şare'ye bir araç tahsis edilerek Adapazarı'na gönderdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı, "İftar saatlerinde şehidimizin haberi aldık. Tüm Malazgirt olarak yastayız. Şehidimizin annesinin Malazgirt Gülkoru köyünde misafir olduğunu öğrendik. Hemen harekete geçerek şehidimizin annesine bir araç tahsis ettik. Gülkoru köyümüzde yaşayan aile büyükleriyle yaptığımız toplantı neticesinde, şehidimizin annesi yaşlı olduğu için oğlunun şehadet haberini burada vermek istemedik. Allah rahmet etsin şehidimize, çok üzüntülüyüz" dedi.

ACI HABERİ VERİLDİ

Derik'e yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Denktaş ile Alibey köyleri arasında PKK'lıların, askeri zırhlı aracın geçişi sırasında karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirmeleri sonucu jandarma uzman çavuş Samet Şare şehit düştü. Samet Şare'nin şehitlik haberi bugün akşam saatlerinde Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerler tarafından Adapazarı'nda Evren Mahallesi'nde yaşayan ailesine verilmişti.

AİLENİN 14. ÇOCUĞU

16 çocuğu olan anne Muteber Şare'nin Muş'ta yaşayan diğer çocuklarının yanına gittiği için şehidin ağabeyi Şerafettin Şare ve diğer kardeşlerine şehadet haberi verildi. 2 yıldır jandarma uzman çavuş olarak görev yapan Samet Şare'nin 16 kardeşin 14'üncüsü olduğu öğrenildi. Jandarma Uzman Çavuşun nerede toprağa verileceği, Malazgirt'ten yola çıkan annesi Muteber Şare'nin kararı üzerine belli olacağı belirtildi.

’Oğlun Şehit Oldu’ Diyemediler

’Oğlun Şehit Oldu’ Diyemediler

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber