Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 04 Mart 2015 - 13:48 Yorum: 0

Öğrenci başına her gün 20 lira servis ücreti ödüyorlar

Marmaris'te 60 kilometre uzaklıktaki Bozburun Mahallesi'ndeki okula çocuklarını göndermek için günlük 20 lira yol parası ödemek zorunda kalan veliler, bu soruna çözüm bulunmasını istedi

Öğrenci başına her gün 20 lira servis ücreti ödüyorlar

MUĞLA (AA) - Marmaris'te çocuklarını okula göndermek için her gün 20 lira yol parası ödemek zorunda kaldıklarını belirten veliler, bu duruma tepki gösterdi. 

İlçe merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki Bozburun Mahallesi'nde bulunan Deniz Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi'nin kaptanlık bölümünde eğitim gören öğrencilerin velileri, Atatürk Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Muğla'nın büyükşehir olmasının ardından köylerin mahalle statüsüne geçtiğini hatırlatan veliler, bundan dolayı Bozburun'da taşımalı eğitim sistemine son verildiğini söyledi. 

Velilerden Nail Uçak, okulun kaptanlık bölümünde eğitim gören öğrenci sayısının ulaşım sorunu nedeniyle 57'den 22'ye kadar düştüğünü belirtti. 

"Önceden taşımalı eğitim vardı, şimdi ise taşınmalı eğitim var" diyen Uçak,  bazı öğrencilerin Bozburun'da ev tutarak ailelerinden ayrı yaşamak zorunda kaldığını kaydetti. 

Veliler olarak 4 aydır taşımalı eğitim için mücadele verdiklerini anlatan Uçak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Bozburun Taşıyıcılar Kooperatifinin yetkilileriyle uzlaşı toplantısı yapıldığını ancak bir sonuç alamadıklarını dile getirdi. 

- "Günlük 40 lira eğitim masrafına hangi aile dayanabilir?"

Bozburun'a seferler yapan dolmuşlara günlük 20 lira servis ücreti verdiklerine işaret eden Uçak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuklar 20 lira yol parasının yanı sıra evlerinden uzakta oldukları için sabahtan akşama kadar yemek gibi ihtiyaçları için de 20 lira kadar daha harcıyorlar. Günlük 40 lira eğitim masrafına hangi aile dayanabilir? Bazı veliler asgari ücretle çalıştıkları için bu yükü kaldıramadılar ve bundan dolayı 35 öğrenci okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Bazı öğrenciler ise devamsızlıktan dolayı belki bu sene sınıfta kalacak. Biz bu bölgede yaşayan insanlarız. Dışarıdan sığınmacı olarak gelmedik. Birilerinin bize kulak vermesini istiyoruz."

Ocak ayından itibaren Muğla Büyükşehir Belediyesinin Marmaris'e 2 otobüs göndereceğini ve bu araçlardan birisinin öğrencilerin taşınması için tahsis edileceğinin söylendiğine değinen Uçak, öğrencilerinin gidiş geliş ücretlerini ödemeyi de kabul etmelerine rağmen otobüsün hala gelmediğine dikkati çekti.  

-"Bazı çocuklar sadece 3 gün okula gidebiliyor"

Velilerden Vahide Yağcıoğlu da Muğla Büyükşehir Belediyesinin Marmaris'e otobüs vermemesini tepki göstererek, "Fethiye ve Köyceğiz'e 6'şar otobüs gitmiş, Yatağan'da 3 otobüs öğrencileri taşıyor. Marmaris'e neden verilmediğini merak ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber