Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 16 Ekim 2016 - 10:38 Yorum: 0

Öğrenci filmleri izleyiciyle buluşuyor

Yaşar Üniversitesi tarafından düzenlenen Contact 3. Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali, dünyanın farklı sinema okullarında yapılmış öğrenci...

Öğrenci filmleri izleyiciyle buluşuyor

Yaşar Üniversitesi tarafından düzenlenen Contact 3. Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali, dünyanın farklı sinema okullarında yapılmış öğrenci filmlerini bir araya getirecek. Yeni nesil sinemacıları İzmir'de buluşturan festival kapsamında, yönetmen Ezel Akay ile Meltem Cumbul, Polonya'nın dünyaca ünlü sinema okulu Lodz'dan isimler, öğrenci ve sinemaseverlerle buluşacak.

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesinin işbirliğiyle düzenlenen Contact 3. Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali ve Öğrenci Filmleri Yarışması, önümüzdeki hafta Selçuk Yaşar Kampüsünde gerçekleştirilecek. Direktörlüklerini Prof. Dr. Nazlı Bayram ile Prof. Dr. Şefik Güngör'ün yaptığı yarışmaya, İran'dan Endonezya'ya, Çin'den Arjantin'e 100 sinema okulundan bin 605 film başvurdu. Kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon dallarında 11 ülkeden 12 yönetmenin filmleri finale kaldı. Meksika'dan José Antonio Ayala Galindo "Abduction', Mısır'dan Maysoon El Massry "Aida', İspanya'dan Adrià Guxens "André', Hindistan'dan Sonam Singh "Forbidden Notes', İsrail'den Tal Kantor "In Other Words', Fransa'dan Thomas Lemoine "La Diablada', Sırbistan'dan Vidan Miljkovic "My world', İsviçre'den ZoéRossion "Roger, unknowngrandfather', İrlanda'dan Elif Boyacıoğlu "Theteacup', Almanya'dan Katharina Bischof "Upand Down" ve Türkiye'den de Selman Nacar "Kuyu" ve Osman Yazıcı "İt" isimli filmleriyle Yaşar Üniversitesi, Sony ve SenEDIT tarafından sunulan en iyi film, en iyi görsel anlatım ve en iyi film öyküsü ödülleri ile öğrenci jürisinin seçeceği en iyi film ödülü için yarışacak. Gösterim programındaki okul seçkilerinde Köln Uluslararası Film Okulu (IFS Cologne), Türkiye'den Kadir Has Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ve Yaşar Üniversitesinin öğrenci filmleri yer alacak.

Katılıma açık

Finale kalan filmlerin arasından dereceye girenleri ise Yönetmen Ezel Akay, Oyuncu Meltem Cumbul, Anadolu Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nazmi Ulutak, Polonya Lodz Film Okulundan Prof. Leszek Dawid ile Prof. Marcin Malatynski'den oluşan büyük jüri belirleyecek. Akademisyenler, öğrenciler, senaryo yazarları, yönetmenler ve yapımcılar arasında bağlantı noktası oluşturacak festivalde, film gösterimleri, söyleşiler ve atölye çalışmaları bir hafta boyunca sürecek ve sinemaya ilgi duyan herkesin katılımına açık olacak.

21 Ekim'de ödül töreni

Yaşar Üniversitesinin düzenlediği festivalin uluslararası partnerleri Goethe Enstitüsü ve Polonya'nın Lodz Film Okulu olurken destekleyiciler ise Sony, SenEdit, Karaca Otel ve La Puerta olacak. Prof. Dr. Nazlı Bayram, sinemaya ilgi duyan herkesi Yaşar Üniversitesine beklediklerini belirtti.

Festivalin konuk okula ayrılmış bölümlerinde Lodz Film Okulu öğrenci filmleri seçkisi, yönetmenleriyle söyleşi, Prof. Dawid ve Prof. Malatynski'nin seminerleri yer alıyor. Festivalin bu yıl bir diğer konuğu Richard Blank olacak. Goethe Enstitüsünün sponsorluğuyla gerçekleştirilecek olan ve Hollywood, Goodbye başlığını taşıyan workshop 5 gün sürecek. Festival, 21 Ekim akşamı yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber