Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 28 Mart 2017 - 09:38 Yorum: 0

Öğrenci koçları ders başarısını artırıyor

Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç, öğrenci koçlarının ders başarısını artırdığını söyledi.

Öğrenci koçları ders başarısını artırıyor

Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç, öğrenci koçlarının ders başarısını artırdığını söyledi.

Meslek Yeterlik Kurumu tarafından 2013 senesinde Resmi Gazete'de yayınlanarak bir meslek olarak tanınan koçluğun Türkiye'de son yılların en popüler meslekleri arasında yer aldığını belirten Liderlik Okulu Kurucusu ve Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç, "Öğrenci koçları da öğrencilerin geleceklerini şekillendirme de günümüzde önemli bir rol oynamaya başladı. Öğrenci koçunun öncelikli görevi öğrencinin kendi başına karar verme yeteneğini geliştirmektir. Öğrenci koçu öğrenciye doğru soruları sorarak çeşitli uyarımları gerçekleştirir. Bu sayede öğrenciyi analiz eden koç öğrencinin hangi öğrenme yöntemlerine açık olduğunu tespit eder ve öğrencinin ders çalışma alışkanlıklarını yeniden düzenler" dedi.

Öğrenci koçu hedeflerin mimarıdır

Öğrenci koçluğunu anlatan Ergenç, "Öğrencinin hedefleri doğrultusunda motivasyonu koordine eder. Öğrenci koçu denetleyici ve düzenleyicidir. Öğrenci koçu planlama aşamasında öğrencinin yanında olurken bu planların uygulanması noktasında onu denetleyen kişi olarak karşımıza çıkar. Öğrenmeyi öğreten kişi olarak bu süreçte eksikliklerin giderilmesine yardımcı olarak düzenleyici görev üstlenmektedir" diye konuştu.

"Yetkili ve eğitimli öğrenci koçları seçilmeli"

Öğrenci koçunun bir psikolog olmadığının altını çizen Ergenç, şöyle devam etti:

"Öğrenci koçu öğrencinin çeşitli psikolojik süreçlerini gözlemlerken bu konuda tedaviye yönelik bir uygulamada bulunamaz. Öğrenciyi gözlemleyerek eksikliklerin giderilmesi için aile ve ilgili alanda bir profesyonelle iletişim kuracaktır. Öğrenciler tarafından yetkili ve eğitimli öğrenci koçları tercih edilmelidir. Öğrenci koçları uluslararası sertifika sahibi olmalı. Öğrenci koçluğunun alanında iyi bir eğitim almış kişiler tarafından verilmesi gerekiyor."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber