Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 15 Ekim 2016 - 11:28 Yorum: 0

Öğrenci servis şoförleri ve personeli bilgilendirildi

Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, 2016-2017 eğitim öğretim yılı nedeniyle öğrenci servis şoförleriyle servislerde bulunan rehber personeli...

Öğrenci servis şoförleri ve personeli bilgilendirildi

Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, 2016-2017 eğitim öğretim yılı nedeniyle öğrenci servis şoförleriyle servislerde bulunan rehber personeli bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda şoförler ile servislerde bulunan rehber personel, yönetmelik değişikliğiyle ilgili ve servis taşıma yönetmeliği hakkında bilgilendirildi.

Toplantıya, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Baş Polis Erkan Madenci, Trafik Tescil Büro Memuru Mehmet Balta, Şoförler Odası Temsilcisi Halil Malay, Belediye Zabıta Memuru Emrah Hoşten katıldı.

Bilgilendirme toplantısında bilgi veren Trafik Tescil Büro Memuru Mehmet Balta, "Servis Şoförü Rehber Personel ile bilinmesi gerekenler, rehber personel için 22 yaşını doldurmuş ve en lise mezunu olmak. Sorumlu ve yetkili olduğu hizmetin niteliklerine sahip olmak, Türk Ceza Kanunun 103, 104, 109, 188, 190, 191, 227 ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 35'inci maddelerindeki suçlardan affa uğramış olsa bile hüküm giymemiş olmak. Şoförler, E Sınıfı sürücü belgesi için 5 yıllık B Sınıfı sürücü belgesi için 7 yıllık sürücü belgesine sahip olmak ve her 5 yılda bir şoförlük mesleği bakımdan bedeni ve psikoteknik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren bir sağlık raporunu yetkili sağlık kuruluşundan almış olmak. Şoförler son beş yıl içerisinde, bilinçli taksirli olarak ölümlü trafik kazalarına karışmamış olmak. Alkollü olarak araç kullanma ve hız kurallarını ihlal nedeniyle, sürücü belgeleri birden fazla geri alınmamış olmak. Şoförler "Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı Sürücü Mesleki Yeterlilik Belgesi'ne sahip olmak zorundadırlar" dedi.

Okul taşıtlarında aranan şartlar

Okul taşıtlarında aranan şartlar hakkında bilgi veren Balta, "Okul servis araçlarının arkasında "Okul Taşıtı" yazısını kapsayan renk, ebat ve şekilde reflektif bir kuşak bulundurulmalıdır. Okul servis aracının arkasında, öğrencilerin iniş ve binişleri sırasında yakılmak üzere en az 30 cm çapında kırmızı ışık veren bir lamba bulunmalı ve lambanın yakılması halinde üzerinde siyah renkte büyük harflerle "DUR" yazısı okunacak şekilde tahsis edilmiş olmalı, lambanın yakılıp söndürülmesi tertibatın fren lambaları ile ayrı olmalıdır. Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlarda, öğrencilerin kolayca yetişebileceği camlar ve pencereler sabit olmalı, iç düzenlemesinde demir aksam açıkta olmamalı, varsa yaralanmaya sebebiyet vermeyecek yumuşak bir madde ile kaplanmalıdır. Okul servis araçlarında araçların imal, tadil ve montajı hakkında yönetmelik ile karayolları trafik yönetmeliğinde belirtilen standart, nitelik ve sayıda araç gereç ve malzemeler her an kullanılabilir durumda bulundurulmalıdır. Araç kapıları şoför tarafından açılıp kapatılabilecek şekilde otomatik ya da mekanik olabilir. Taşıtlar temiz, bakımlı ve güvenli, 6 ayda bir bakım ve onarımları yaptırılıp, periyodik muayeneleri de yaptırılmış olmalıdır. Taşıtlar 12 yaşından küçük olmalıdır. Her öğrenci için bir emniyet kemeri bulunmalı ve taşıtlarda görüntü ve müzik sistemleri taşıma hizmeti sırasında kullanılmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Öğrenci servis şoförleri ve personeli bilgilendirildi

Öğrenci servis şoförleri ve personeli bilgilendirildi

Öğrenci servis şoförleri ve personeli bilgilendirildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber