Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 22 Eylül 2017 - 13:23 Yorum: 0

Öğrenci servislerine araç takip ve kamera zorunluluğu getiriliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) yaptığı çalışma sonucunda; öğrenci servis taşımacılığı...

Öğrenci servislerine araç takip ve kamera zorunluluğu getiriliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) yaptığı çalışma sonucunda; öğrenci servis taşımacılığı yapan araçlara araç takip ve kamera takma zorunluluğu getiriyor.

UKOME "Akıllı Şehir Teknolojileri" çalışmaları kapsamında; şehir genelinde "S" türü ticari plaka ile öğrenci servis taşımacılığı yapmakta olan araçlarında konforu, verimliliği ve yolcu güvenliğini arttırmak amacıyla GPS ve Kamera Sistemi kurulmasına karar verdi.

UKOME'nin aldığı bu karar doğrultusunda gerekli çalışmaların devam ettiği ve son aşamasına geldiği açıklandı.

Yetkililer, "araç takip ve kamera sistemi" sayesinde velilerin servis aracının gelip-gelmediğini, okula ulaşıp-ulaşmadığını, aracın konumu, çocukların ve araç şoförünün servis aracındayken hal ve hareketlerini takip edebileceklerini belirttiler.

UKOME yetkilileri; "araç takip ve kamere sistemi" uygulamasında "Güvenli ve konforlu yolculuk, olası adli vakalar öncesi caydırıcılık, şoförün ve çocukların araç içerisindeki hal ve hareketlerini takip edebilme, aracın şu anda nerde olduğu güzergahı, beyaz masa şikayetlerinin hızlı sonuçlandırılması, cana ve mala zarar verecek suçlarda azalma eğilimlerinin beklendiği" bilgisini paylaştılar.

Öğrenci servislerine araç takip ve kamera zorunluluğu getiriliyor

Öğrenci servislerine araç takip ve kamera zorunluluğu getiriliyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber