Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Ağustos 2014 - 15:38 Yorum: 0

Öğrenci velieri uyarıldı

ORDU (AA) - Ünye Milli Eğitim Müdür Vekili Hakkı Düzgün, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş  (TEOG) sınavları sonucunda öğrencilerin kazandıkları okula kayıtlarının  e-okul sistemi...

Öğrenci velieri uyarıldı

ORDU (AA) - Ünye Milli Eğitim Müdür Vekili Hakkı Düzgün, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş  (TEOG) sınavları sonucunda öğrencilerin kazandıkları okula kayıtlarının  e-okul sistemi üzerinden otomatik olarak yapıldığını belirtti.

 Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada açıklanan TEOG sınavları sonucunda ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıracak olan öğrenci ve velilerinin dikkat etmesi geren konulara ilişkin uyarılarda bulundu.

TEOG sınavları sonucunda çocuklarını ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırmak için velilerin herhangi bir başvuruda bulunmayacağını belirten Düzgün, “TEOG sınavları sonucunda öğrencilerimizin kazandıkları okula kaydı e-okul sistemi üzerinden otomatik olarak yapılıyor. Velinin kazanılan okula gidip öğrencisini kayıt yaptırmak için belge hazırlamasına gerek yok. Sınava hiç girmeyen veya tercih yapmayan öğrencilerimizi de sistem ikamet ettikleri yerleşim birimine yakın ortaöğretim kurumuna direk kayıtlarını yapacak. Bu öğrencilerimizin velileri de vatanrdaşlık numaralarıyla sistemin onları hangi okula kayıt ettiğini görebileceklerdir. Öğrencilerimiz hiç tercih yapmadı, sınava girmedi diye herhangi bir okula kaydı yapılmamıştır diye düşünmeyecekler. Onlar da mutlaka oturdukları yerde yani yerleşim birimlerindeki en yakın bir ortaöğretim kurumuna kayıtlarını sistem otomatik olarak yapacaktır” dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber