Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 10 Nisan 2015 - 11:42 Yorum: 0

Öğrenciler 8,5 milyon TEOG testi indirdi

TEOG kapsamında hafta sonu kurslarına destek olmak amacıyla hazırlanan testlerden en çok matematik, Türkçe ile fen ve teknoloji derslerine ait sorular indirildi.

Öğrenciler 8,5 milyon TEOG testi indirdi

ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) dershanelerin dönüşümü düzenlemesinin ardından, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında 6 ders için internet üzerinden ücretsiz yayımlanan, "kazanım kavrama testleri"ne öğrenciler yoğun ilgi göstererek, 8 milyon 500 bini aşkın test indirdi. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hafta sonu kurslarına destek olmak amacıyla "Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi" olmak üzere 6 derste kazanım testleri hazırlandı. 

Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 8. sınıflar için belirlediği kazanımlar çerçevesinde her dersten 24 ayrıtest olacak şekilde düzenlenen testlerde yer alan sorular, Türkiye'nin çeşitli illerindeki ortaokullarda görevlendirilen ve 8. sınıfta ders okutan 38 öğretmen tarafından üretildi.

20 akademisyen tarafından akademik incelemeye tabi tutularak, mart ayının ilk haftasından itibaren parça parça yayımlanan testler, bir ayda 8 milyon 520 bin kez indirildi.

Açıklamada matematik, Türkçe ile fen ve teknoloji derslerinin, testleri en çok indirilen dersler olduğu, bunları T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin takip ettiği bildirildi. 

Merkezi ortak sınavlara hazırlık amacına hizmet eden testlerin, ayrıca yıl boyunca işlenen ünitelerdeki kazanımların öğrenci tarafından edinilme düzeyini yoklamaya imkan sağladığı belirtildi. 

Dörderli gruplar halinde 6 haftaya yayılacak şekilde yayımlanan testlerin, Milli Eğitim Bakanlığının "odsgm.meb.gov.tr/test/" adresinden ücretsiz olarak indirilebileceği kaydedildi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber