Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 19 Ekim 2017 - 13:13 Yorum: 0

Öğrenciler arasında başkanlık seçimi heyecanı

Malatya TED Kolejinde TBMM ve MEB tarafından ortaklaşa yürütülen "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi" projesi kapsamında okul Başkanlık Seçimi heyecanı...

Öğrenciler arasında başkanlık seçimi heyecanı

Malatya TED Kolejinde TBMM ve MEB tarafından ortaklaşa yürütülen "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi" projesi kapsamında okul Başkanlık Seçimi heyecanı yaşandı.

Öğrencilerin demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini geliştirmek ve desteklemek amacıyla gerçekleştirilen okul seçimleri bu yılda büyük heyecana sahne oldu. Başkanlık için aday olan öğrenciler 13-16 Ekim tarihleri arasında seçim çalışmalarını yürüttüler. Bu süreçte sınıfları gezip kendilerini tanıtan, teneffüslerde ve öğle aralarında seçim gezilerine çıkan öğrenciler aynı zamanda hazırladıkları poster ve sloganları da okulun çeşitli yerlerine asma fırsatını buldu. 9. sınıftan 12. sınıfa kadar her sınıftan bir temsilci seçilmesiyle başlayan seçimler de ise öğrenciler öğretmenleri gözetiminde oylarını kullandılar. Gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda, okul başkanı seçildi.

Okul yönetiminden yapılan açıklamada ise "Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşayan, oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi, başkan ve başkan yardımcısını kutluyor, verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Öğrenciler arasında başkanlık seçimi heyecanı

Öğrenciler arasında başkanlık seçimi heyecanı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber