Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Ekim 2016 - 15:03 Yorum: 0

Öğrenciler Böceklerden Korkmamayı ve Doğa ile Bütünleşmeyi Öğreniyor

Kayseri'de Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü projesi kapsamında, Fatma Mustafa Hasçalık İlköğretim Okulu'nda, öğrencilere ve öğretmenlere...

Öğrenciler Böceklerden Korkmamayı ve Doğa ile Bütünleşmeyi Öğreniyor

Kayseri'de Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü projesi kapsamında, Fatma Mustafa Hasçalık İlköğretim Okulu'nda, öğrencilere ve öğretmenlere yönelik böceklerle ekoloji eğitimi verildi.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü bünyesinde kurulan Böcek Şenlik Okulu Program Yürütücüsü eğitimi veren Prof. Dr. Cem Özkan, "Doğadaki canlılar içinde en büyük grubu oluşturan böcekler hakkında toplum genelinde yeterli bilgiye sahip değiliz. Böcekler hakkında bilinenlerin önemli bir kısmı da, bu canlılardan tiksinme, korkma ya da uzak durma yönündedir" dedi. Toplumu doğadan uzaklaştıran bu olumsuz davranış biçimini kırmak için çalıştıklarını bildiren Prof.Dr. Cem Özkan ve çalışma ekibinde yer alan Şahin Tatlı ve Mehmet Ali Mert tarafından öğrenci ve öğretmenlere eğitim verildi.

Prof.Dr. Cem Özkan; eğitimin ilk aşamada öğrencilere yönelik olduğunu fakat eğitimcilerde böceklere olan yaklaşımın olumlu yönde değiştirilmesi için eğitimlerin öğretmenleri de kapsadığını belirtti.

Ekoloji ve böcekler hakkında bilgilendirme yapmak suretiyle farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen eğitimde Prof.Dr. Cem Özkan tarafından hem öğretmenlere hem de öğrencilere yönelik olarak çeşitli faaliyetler düzenlendi. Öğrencilerin böcek ve çiçek resimleri çizerek yaptıkları boyama çalışmaları eğitime renk kattı. Eğitimde poster, maket, oyuncaklar aracılığıyla öğrencilere böcek türleri ve özellikleri hakkında bilgiler verildi. Ayrıca mikroskop ile yapılan böcek incelemeleri de öğrencilere farklı bakış açıları kazandırdı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber