Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 05 Ekim 2017 - 14:18 Yorum: 0

Öğrenciler bu merkezle uzaya çıkacak

Çekmeköy Belediyesi tarafından uzay teknolojilerini öğrencilere sevdirmek amacıyla yapılan Uzay Teknolojileri Merkezi açıldı.

Öğrenciler bu merkezle uzaya çıkacak

Çekmeköy Belediyesi tarafından uzay teknolojilerini öğrencilere sevdirmek amacıyla yapılan Uzay Teknolojileri Merkezi açıldı.

Çekmeköy Belediyesi, öğrencilere uzay bilimlerini sevdirmek ve eğlenceli bir şekilde öğretmek amacıyla Uzay Teknolojileri Merkezi'ni hizmete açtı. Çekmeköy Taşdelen Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Adnan Menderes Kültür Merkezi içinde açılan Uzay Teknolojileri Merkezi'nin açılışına Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

Merkezin açılışında konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Farklı okullardan gençlerimizi buraya getirip buradan faydalanmaları için elimizden geleni yapacağız. Bunu yapmamızdaki gaye gençlerimizi bilime teknolojiye ve geleceğe en iyi şekilde hazırlamak. Burası çok önemli bir şans. İnşallah içinizden Aziz Sancarlar, Recep Tayyip Erdoğanlar çıkacak. İnşallah ülkesine bayrağına hizmet eden bilim adamları sizlerin arasından çıkacak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından merkezin açılışı yapılırken protokol üyeleri merkezi gezdi. Uzay Teknolojileri Merkezi'nde Ay yüzeyine yapılan ilk yolculuğu eğlenceli şekilde sunan Ay simülatörü, yüzeyinde parçacık toplama imkanı sunan Mars simülatörü, Güneş Sistemi Modeli, Bing Bang sanal gerçeklik gözlüğü, Yıldız haritası,girdap tüneli, Apollo 11 uçuş kabini ve uzaya dair bir çok şey bulunuyor. Merkez öğrenciler tarafından randevu alınarak gezilebilinecek.

Merkezi gezen öğrenciler, Ay üzerinde yolculuk yaparken Güneş ve gezegenler üzerinde inceleme yapma imkanı buldu. Yapılanlardan oldukça mutlu olan öğrenciler, sık sık merkeze gelmek istediklerini söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber