Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Kasım 2014 - 17:18 Yorum: 0

Öğrenciler, depremi yaşayarak öğreniyor

1999 Marmara depremini yaşayan Kocaeli'nde faaliyete geçirilen Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nde, öğrencilere depremde nasıl hareket etmeleri gerektiği uygulamalı öğretiliyor

Öğrenciler, depremi yaşayarak öğreniyor

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesince kurulan Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nde, öğrencilere depremde nasıl hareket etmeleri gerektiği uygulamalı öğretiliyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğüne bağlı olarak İzmit Sekapark Kültür alanında hizmet veren merkezde, 17 Ağustos 1999 depreminde yaşananları konu alan kısa film izleyen öğrenciler, depremin yıkıcı etkisine şahit oluyor.

Merkezde görevli jeoloji ve jeofizik mühendislerinden deprem gerçeğini öğrenen öğrenciler, felaket öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi sahibi oluyor.

Öğrenciler, 7,4 büyüklüğünde deprem oluşturan simülasyonla zelzelenin yıkıcı etkisini öğreniyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol gereği son 3 yılda 10 bin öğrenciye eğitim verildi. 

Merkez, eğitim faaliyetlerinin yanı sıra 16 deprem istasyonuyla bölgedeki sismolojik hareketliliği gözlemliyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber