Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 14 Şubat 2017 - 15:28 Yorum: 0

Öğrenciler dijital dünyayı yakından tanıyor

Uğur Okulları, altı modüllü Bilgi ve İletişim Teknolojileri dersi ile Türkiye'de ilk kez okul öncesinden ilkokul 8'inci sınıfa kadar olan kademelerdeki...

Öğrenciler dijital dünyayı yakından tanıyor

Uğur Okulları, altı modüllü Bilgi ve İletişim Teknolojileri dersi ile Türkiye'de ilk kez okul öncesinden ilkokul 8'inci sınıfa kadar olan kademelerdeki tüm öğrencilerini dijital dünyaya hazırlıyor.

Yenilikçi bakış açısıyla eğitim sektöründe öncü adımlar atan Uğur Okulları, teknolojiyi doğru ve etkin kullanan nesiller yetiştirmeyi hedefliyor. Bu misyondan hareketle Uğur Okullarında okul öncesinden 8'inci sınıfa kadar verilen Bilgi ve İletişim Teknolojileri dersleri ile öğrencilere algoritma mantığının öğretilmesi; problem çözme, işbirlikçi çalışma becerilerinin kazandırılması, bilişimsel ve algoritmik düşünmelerinin sağlanması amaçlanıyor.

"Uğurlular kendi oyunlarını tasarlıyorlar"

4'üncü sınıfa kadar Legolar, sonrasında ise Arduino ile derslerin işlendiğini belirten Eğitim Teknolojileri ve IT Direktörü Metin Akça "Bilgi ve İletişim Teknolojileri dersleri okul öncesi ve 1'inci

sınıfta bir ders saati, 2., 3., 4'üncü sınıf ve ortaokulda iki ders saati olarak uygulanıyor. Ders içeriği; Bilgi ve İletişim, Dijital Vatandaşlık, Kodlama, Animasyon, Robotik, Oyun Tasarımı olmak üzere toplamda 6 modülden oluşuyor. Türkiye'de ilk kez altı modülün bir arada yer aldığı bir müfredatı hayata geçiren Uğur Okullarında öğrenciler ilk modülde temel bilgisayar eğitimi alarak bilgisayarın temel parçalarını tanıyorlar; ardından dijital etik, güvenlik, sağlık, hak ve sorumluluklar, hukuk, erişim, iletişim ile okuryazarlık konu başlıklarını içeren Dijital Vatandaşlık modülüyle de dijital dünyanın farkına varıyorlar. Kodlama modülü ile okul öncesinde araçsız kodlama, ilkokulda blok kodlama ve ortaokulda nesnel kodlama yapan öğrencilerimiz edindikleri kazanımlar ile animasyon ve robotik modüllerinde kodlama mantığını kullanarak proje çıkartıyorlar. Son olarak oyun tasarımı modülü ile de oyun elementlerini tanıyarak kendi oyunlarını tasarlayabiliyorlar" dedi.

Sınavlarda ve iş dünyasında başarı

Gelecek nesiller adına üreten ve geliştiren bireylerin yetiştirilmesi amacıyla kodlama dersine ağırlık verilmesinin umut vaat ettiğini belirten Akça "Program incelendiğinde tüm düzeylerde bilgi ve iletişim teknolojileri, etik ve güvenlik, iletişim araştırma ve işbirliği, dijital ürün oluşturma, hesaplamalı düşünme ünitelerinin yer aldığı gözlemlenmiştir. Özellikle dijital etik ve güvenlik başlığının öğrencilerimize kapsamlı bir şekilde verilecek olmasının öğrencilerimizin sanal ortamda kendilerini korumalarının ve karşısındaki bireylere karşı nasıl davranması gerektiğinin öğretilmesi dijital ortamın sağlığının ve öğrencilerimizin güvenliğinin korunması adına önem arz etmektedir. Bunun yanı sıra dijital ürün oluşturma alanında öğrencilerimizin kendilerini geliştirmelerinin önünün açılması girişimci nesiller yetiştirilmesi yönünde atılan değerli bir adımdır. Hesaplamalı düşünme alanında öğrencilerimize algoritmik düşünme becerilerinin kazandırılacağını gözlemlemekteyiz. Tüm bunların sınavlara dahil edilen açık uçlu sınavlarda öğrencilerin daha başarılı olmasını sağlayacaktır. İletişim, haberleşme ve işbirliği kazanımları öğrencilerimizin iş yaşamına daha hızlı uyum sağlamasına olanak tanır" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber